Gözden kaçırmayın

Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..

 

 

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Taytak, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya makamında ziyarette bulundu.

Milletvekili Mehmet TAYTAK Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile yaptığı görüşmede;

 

“Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizden aldığımız şikayetler üzerine, Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürümüz Ferhat Korkmaz ve hastane başhekimlerimizden aldığımız bilgilere göre, Afyonkarahisar ilimizde, doktor doluluk oranı %63, doktor açığımız ise %37’dir. Bütün ilçelerimizde, uzman doktor açığı bulunmaktadır.

Hastanelerimizde, Genel Cerrahi, Kulak Burun Boğaz, Çocuk, Cildiye, Psikoloji, Nöroloji, Beyin Cerrahi ve Göğüs hastalıkları uzmanlarımız bulunmamaktadır.

Bu sebepten hastanelerimizde yeterli derecede hizmet verilememektedir. Aksaklıklar ve yığılmalar yaşanmaktadır. Sağlığın insanlarımız için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bir an önce de çözümünü beklemekteyiz. ” Dedi.

Sayın Bakan Fahrettin Koca Taytak’ın talep ve şikayetlerini en kısa zamanda giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Taytak, sözleşmeli hekimlik sisteminin sadece Emirdağ ve Çay İlçelerinde olduğunu bu sebepten ilimizde doktorlar ve uzmanlarımızın buraları tercih ettiğini vurguladı. Sistemin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.