Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak,  Cumhuriyet Halk Partisi’nin PKK ve Yunan açılımına sert tepki gösterdi.

Gözden kaçırmayın

Köksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili KonuşuyorumKöksal: Siyasi Görüşlerden Arındırılmış Bir Sevgi Dili Konuşuyorum

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak,  Cumhuriyet Halk Partisi’nin PKK ve Yunan açılımına sert tepki gösterdi.

Milletvekili Taytak, “CHP, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran siyasi partidir. Kurtuluş Savaşımızın kahramanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söz konusu üniter devlet anlayışı olduğu zaman yaptıkları ortadadır. Seyit Rıza, Şeyh Sait isyanları gibi devlete baş kaldıran, toprak bütünlüğünü tehdit eden eylemlerde devletimizin gücünü hainlere en net şekilde göstermiştir. Şimdi aynı CHP, Şeyh Saitlerin, Seyit Rızaların torunları ile kol kola girmiş, teröre destek vermekte, terörün siyasi temsilcisi HDP’ye can suyu vermektedir. Öncelikle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ifade ettiği gibi, ‘Türkiye’de Kürt sorunu yoktur. Bölücü terör örgütü PKK sorunu vardır.’ Kürt kardeşlerimizi PKK ile eşdeğer görmek yapılacak tarihi bir hatadır. Daha önce de yanlış olduğunu ifade ettiğimiz çözüm, açılım gibi süreçlerin hamiliğini ana muhalefet partisi CHP’nin soyunması da manidardır. Çözümün adresi olarak şu an yargıda kapatılma davası olan HDP’yi işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, Türk milletine ihanetini açıkça ilan etmektedir. Ne acıdır ki, Atatürk’ün kurduğu partide Genel Başkanlık yapan bu şahsa, terörün siyasi partisi HDP tarafından verilen cevapta çözümün adresi HDP değil, bebek katili terörist ile başı Öcalan olarak gösteriliştir”

“CHP’ye gönül vermiş kardeşlerimiz bu ihanetten rahatsızdır”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz’ün, ‘Mavi Vatan’ ile ilgili söylemlerine de cevap veren Taytak, “CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, milli doktrinimiz ‘Mavi Vatan’ı işgalcilik ve yayılmacılık ile suçlamış, Yunan halkının yüreğine su serpmiştir. CHP’nin tüm koridorlarından ihanet fışkırmaktadır. CHP’nin tüm sokakları ihanete çıkmaktadır. Barzani CHP açılımı, HDP açılımı, Yunan açılımı derken tüm ihanet çukurlarını doldurmaya karar verdiği ortadadır. Kemal Kılıçdaroğlu kendi çalıp, kendi söylemektedir.  Görüyoruz ki, CHP’ye gönül vermiş, bu vatan için, millet için, bayrak içi canını verecek kardeşlerimiz bu ihanetten rahatsızdır”

“2019 Yerel Seçimlerinde olduğu gibi ihanetle kol kola mı duracaklar”
2023 seçimlerine İstanbul ve Ankara modeli ile gireceklerini söyleyen İP Genel Başkanı Meral Akşener’e yüklenen Taytak, “Bir de bu durumda “İP” ne yapacaktır? Cumhur İttifakı düşmanlığı altında, “İstanbul Modeli” adıyla 2019 Yerel Seçimlerinde olduğu gibi ihanetle kol kola mı duracaktır? İnanıyoruz ki, Büyük Türk Milleti “Zilletin” oyununu görüyor ve 20023 seçimlerinde de bu oyunların tamamını Allah’ın izniyle bozacaktır. CHP bu ihaneti, bu zihniyeti 2023’de topluma nasıl açıklayacaktır? CHP’nin ihanet şemsiyesi altında toplananlara, Türk milleti gereken cevabı mutlaka verecektir”