HDİ Sigorta Afyon Belediyesi ile Ormanspor'un maçını izleyenler 3. çeyrekte inanılmaz bir skora tanıklık etti. Her ne kadar bazı yan etkenlerle oluşmuş olsa da Afyon takımı bu çeyrekte tam 45 sayı atmayı başardı. Bu durum hemen bizleri araştırmaya ve bu çeyrek skorunun rekor olup olmadığını sorgulamaya itti. Fakat Türkiye Basketbol Federasyonu'nun son derece zayıf istatistik geleneği yüzünden en fazla 2015-2016 sezonuna kadar geri gidebildik. 

İki devreden 4 çeyrekli sisteme geçilen 2000-2001 yılından beri bir çeyrekte en çok sayı atan takımın kim olduğu bilgisine ulaşmak için ise tamamen gönüllü bir şekilde kayıtları tutan ve birçok zaman kendilerinin kaynaklarından faydalandığımız tblstat.net sitesi bize yardımcı oldu. Tblstat sitesinin verilerine göre rekor bu maçta egale edildi.

2008 yılında Pınar Karşıyaka'nın Darüşşafaka'ya 109-99 kaybettiği maçta Karşıyaka son çeyrekte tam 45 sayı atmış ve rekoru kırmıştı. Afyon ise 3. çeyrek performansıyla bu rekoru egale etmeyi başardı. 2014 yılında Tofaş 44, 2019 yılında Fenerbahçe 43 ve 2012 yılında Beşiktaş 42 sayı üreterek bir çeyrekte en çok sayı atan 5 takımı oluşturuyor.

Bu inanılmaz başarımı için Afyon Belediye'yi kutluyor, yıllardır bize ve bütün basketbol aşıklarına sağladığı çok değerli bilgiler için tekrar Tblstat sitesine teşekkür ediyoruz.

Kaynak: basketfaul.com