1895-96 II.Abdülhamit döneminde yapılan Afyonkarahisar-Konya Demiryolu Hattı üzerinde bulunan tarihi Gar ve İstasyonlarda aslına uygun olarak bakım-onarım ve yenileme çalışmaları yapılması kapsamında Bölge Müdürü Adem Sivri tarafından yüklenici ile sözleşme imzalandı. Bölge Müdürlüğü Makamında gerçekleşen imza töreninde Emlak Servis Müdürlüğü ve Satın Alma Stok Servis Müdürlüğü Müdür ve teknik personeller hazır bulundu. 

Sözleşme kapsamında Afyonkarahisar ilinde B.Çobanlar ve Çay, Konya ilinde Akşehir, Ilgın ve Sarayönü istasyonlarında toplam 18 bina ve tesiste Bakım-Onarım ve Yenileme çalışmaları yapılacaktır. İşin süresi 100 gün olup, Bölge Müdürü Adem sivri Yüklenici ve Kontrol Teşkilatına; Çalışmalarda hassas davranılması ve kış şartlarına kalmadan işin bir an evvel tamamlanması yönünde talimatlar verdi. Yüklenici de ekiplerinin hazır olduğunu ve işin zamanından önce bitirilmesi için çalışmalara yer teslimi akabinde hemen başlanacağını bildirdi. 

Bölge Müdürlüğü dâhilinde bulunan tüm Gar ve İstasyonlar Bölge Müdürü tarafından yapılan ve tüm Servis Müdürlerinin katılımı ile bizzat demiryolu üzerinden gerçekleşen turnelerde; tespit edilen ve emri verilen hususlar, yılı içinde gerekli bakım-onarım ve yenileme çalışmaları yapılarak tamamlanmaktadır. Böylece tarihi yapılar özelliğini kaybetmeden aslına uygun olarak, periyodik yenilenmektedir.