Afyonkarahisar her yıl olduğu gibi bu yıl da 18-19 Eylül tarihlerinde Frig Ultra Maratonu katılımcılarına ev sahipliği yapacak.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Afyonkarahisar her yıl olduğu gibi bu yıl da 18-19 Eylül tarihlerinde Frig Ultra Maratonu katılımcılarına ev sahipliği yapacak.

6K Aşk Vadisi Koşusu, 12K Gizemli Frigya Koşusu, 22K Göynüş Kral Yolu Koşusu ve 54K Frig Ultra olmak üzere dört farklı parkurdan oluşan Frig Ultra Maratonunda, günümüz yarış şartları sebebiyle sınırlı kontenjanla, 18 Eylül Cumartesi günü sekiz yüz elli (850) sporsever 19 Eylül Pazar günü yüz elli (150) sporsever start alacak.
19 Eylül Pazar günü Frig Ultra Maratonu’na ek olarak düzenlediğimiz Afyonkarahisar Kale yarışında 150 koşucu kentin tarihi evleri arasında koştuktan sonra Afyon Kalesi’ne tırmanacak.

Tarih, kültür, doğa ve spor turizmini iç içe geçirip daha yüksek bir katma değer yaratıp;
şehrin spor turizmi destinasyonu olmasını sağlayarak şehrin ekonomisine katkı yapmayı hedefleyen Limit Sensin ekibi bu organizasyonu yedinci kez gerçekleştirecek

Frig Ultra Maratonu çocukları ve gençleri spora teşvik ederek farkındalık oluşturmaktadır.  Uluslararası düzeyde ise şehrin tanıtımını koşu turizmiyle sağlamaktadır. 

Gizemli Frigya’yı koşarak keşfet sloganıyla yola çıkan Frig Ultra Maratonu ekibi olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Afyon Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Ng Afyon, Avşar Maden Suyu, Oruçoğlu Yağ, Afyonkarahisar Park Hayat Hastanesi , destekleriyle bizlerle aynı yolda olduklarını gösterdikleri için minnettarız.

Son zamanlarda ülkemizin çeşitli bölgelerinde çıkan yangınlar sebebiyle yeşil alanların büyümesi için daha çok çaba sarf etmemiz gerektiğinin farkındayız. Bu nedenle üzerimize düşen görevi yapıp, her bir Frig Ultra Maratonu katılımcısı için bir fidan dikerek yeşil alanların büyümesine katkı sağlayacağız.