Afyon Belediye'yi bitime 1 saniye kala Berent Kavaklıoğlu'nun üçlüğüyle yenen İBB'de koç Hakan Yavuz, "Takımın zaferiydi." dedi.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Afyon Belediye'yi bitime 1 saniye kala Berent Kavaklıoğlu'nun üçlüğüyle yenen İBB'de koç Hakan Yavuz, "Takımın zaferiydi." dedi.





3.5 saniye kala top oyuna sokulurken kendisinin sadece sahada olacak 5 oyuncuyu söylediğini ve asistan koçların daha önce belirlenmiş seti oyunculara çizip hatırlattığını söyleyen Yavuz şöyle konuştu:



"Takım olarak müthiş oynadık ve hak ettik ama kaybetme noktasına da geldik. 



Mehmet Yağmur'un sakatlığı bedeniyle oynamaması sonucunda elimdeki iki guard birini tercih edecekti. Daha deneyimli olduğu için Brent, Sabahattin'e tercih ettim.



Skorundan yararlanmayı planladığımız Tu Holloway'i 2 numaraya atabilmek için Berent'i faul problemine karşın oyunda tuttum. Bu maçta rotasyonu daralttım ve 7 kişiyle oynamaya çalıştık. 



Birçok maçı sonlarda kaybetmiştik. Bu galibiyet  moral oldu. Oyuncular antrenmanlarda, son anda kaybettikleri maçlarda acı çekiyorlardı. Bugün o acıların ödülünü aldılar.
Son topun kullanımı sırasında hakemler monitöre bakarken asistanlara son saniye oyununa hazırlık yapmalarını istedim, onlara sadece beşi söyledim. Daha önceden hazır olan seti oyunculara  mükemmel şekilde çizip hatırlattılar, onlara teşekkür ederim. Yabancılara yardım gideceğini bildiğimiz için opsiyonlardan biri de Berent idi. O basketi atmak ona nasip oldu. Maçın o anında top kullanmak yürek işidir."