Tahincioğlu Basketbol Süper Ligde, ilk hafta evinde başlaması gereken temsilcimiz Afyon Belediyespor, yeni salondaki küçük teknik aksaklıklardan dolayı Bahçeşehir Koleji deplasmanında oynadı.



Büyük bir bölümü başa baş geçen karşılaşmayı, takımımız son çeyrekte kritik atışlarda yediği talihsiz sayılarla 88-79 verdi.



Bahçeşehir Koleji, iddia ve bütçe olarak ligin öne çıkan takımlarından birisi. Ancak, ilk maçta görüldüğü kadarıyla Afyon Belediyespor ile aynı ayarda bir takım oluşturulmuş. Ki, başa baş geçen maçı da Unics Kazan'dan transfer edilen İspanyol oyun kurucu Colom'un başarılı oyunu ve şanslı 3'lükleri ile (32 sayı, 7/10 üçlük) ilk maçı kazanabildi.

Geçen yıl, FIBA Dünya Kupası Elemeleri’nde İspanya’yla da önemli bir performans gösteren oyun kurucu Colom, geçen sezonu 13.8 sayı, 6.3 asist, 2.7 ribaunt, 1.1 top çalma gibi etkileyici istatistiklerle bitirmişti. Bahçeşehir, bir maçı direk etkileyebilen ve bitirebilen isabetli ve nokta bir transfer yapmış, bunu canlı olarak izlemek zorunda kaldık.



Basketbol Süper Ligde oynadığımız ilk maçımızla kötü bir giriş yapsak da, oynanan oyun, gösterilen performans ve basketbolcularımızın hırsı ve istekli oluşları beni umutlandırdı. Basketbol yorumcularının büyük bir kısmı da böyle düşünüyor. Daha ligin başındayız, sabırlı olmalıyız.Bu takım, bu ekip, BSL'yi orta sıralarda bitirebilecek güçte diye düşünüyorum, eğer gerçek yeteneklerini ve oyunlarını ortaya koyarlarsa veya başka ekstra aksilikler çıkmazsa...





Bahçeşehir maçının son çeyreğinin son bölümlerine kadar Colom'un isabetli ve şanslı üçlüklerine rağmen, (36. dakika; 71-71) eşitlenen skor, gösterilen performans ve etkili ve hırslı oyun, gelecekte güzel sonuçların alınabileceğinin bir göstergesi.



Tabii ki alınacak önlemler mutlaka var, bunu da teknik ekibimiz, hocamız Can Sevim yapacaktır umudundayız.



Son üç sezonunu Gaziantep Basketbol, İstanbul BŞB ve Uşak Sportif'te geçiren, tecrübeli oyun kurucu Earl Collaway, bu sezon takımızı Tyrus McGee ile birlikte sırtlayacak gibi görünüyor. Litvanya Milli Takımı oyuncusu Zelinois'in de hazır hale gelmesiyle ilk 5'in bankoları oluşacak.

Geçen seneki önemli oyuncularımızdan Marcos Knight ve Jamella Hagins'ten de daha etkili ve hırslı oynamalarını bekliyorum. Özellikle Hagins, pota altında daha az top kaybıyla oynamalı, Bahçeşehir maçında arka arkaya kaybedilen toplar, kaçan basit sayılar belki bu maçı kazanmamıza engel oldu.

Koç Can Sevim, rotasyonda yerli oyuncularımızı da azami ölçüde kullanmaya, onlara süre vermeye çalışıyor. Bahçeşehir Koleji maçında, rakip yerli oyunculara 36 dakika süre verirken, Can Sevim yerli rotasyona 59 dakika süre vererek onlara güvendiğini ortaya koydu.





Böyle olduğuna göre, Cevher Özer, Altan Erol, Serkan Menteşe, Cemal Nalga, Talat Altunbey ve Kerem Gülmez gibi yerli oyuncularımızdan da bundan sonra daha yüksek performans bekliyoruz, taraftar olarak.



Takımımız, Trabzonspor Basket'in ligden çekilmesiyle önümüzdeki haftayı maç yapmadan geçirecek. Evimizdeki ilk maç ise, yine bir aksilik olmazsa 20 Ekim Cumartesi günü Saat 13:00'te, ligin güçlü ve iddialı ekiplerinden TOFAŞ ile...



Evimizdeki ilk maçı da kaybetsek bile öngörüm, Afyon Belediyespor bu kadroyla, bu yapıyla ligde kalıcı olacak ve bu yıl ligi inşallah orta sıralarda bitirecek.



Bu yıl, Süper Ligle ilgili öngörülerim;



Fenerbahçe, TOFAŞ, Anadolu Efes ilk 3'te yer alır ve bu üçlüden birisi şampiyon olur. Bu üçlünün ardından Beşiktaş, Banvit, Darüşşafaka, Türk Telekom, Sakarya Büyükşehir yer alır diye tahmin ediyorum. Orta sıralar için ise Bahçeşehir, Afyon Belediye, Galatasaray, Gaziantep, Karşıyaka mücadele ederler, İstanbul Büyükşehir veya Büyükçekmece Arel ise Trabzon'dan sonra ligden düşecek ikinci takım olurlar.



Diğer takımlar bizi çok da fazla ilgilendirmeden inşallah Afyon Belediyespor, ligde kalıcı olur, çünkü Afyon basketbolu ve Afyon sporu için bu kulüp büyük bir şans ve ligde kalıcı olmalı.

Bu itibarla, Afyon Belediyespor'umuza Tahincioğlu Basketbol Süper Liginde başarılar diliyorum. Çok zorlu, bütçeli, rekabetli ve güç bir lig. Bundan dolayı taraftardan ve basketbolseverlerden sabırlı olmalarını, ben de bir taraftar olarak istirham ediyorum. Takıma, yöneticilerimize, basketbolcularımıza, teknik ekibimize hep destek, tam destek...





Not: Profesyonel anlamda derin basketbol bilgileri ve birikimleri olan, basketbol yorumcusu vb. değilim. Ama, iyi bir basketbol izleyicisi ve taraftarı olduğumu düşünüyorum ve bu satırları kalem alıyorum. Kulüp Başkanı Sn. Tamer Dişbudak'ın ifadesiyle, Afyon Belediyespor'un basketbol liglerine katılmasıyla basketbola ilgim ve sevgim arttı. Amacım, Afyonkarahisar'da basketbola, basketbol takımımıza olan ilgiyi, sevgiyi, taraftarlığı zinde ve canlı tutabilmek. Bu amaçla bu satırları kaleme alıyorum ve elimden geldiğince basketbolu, basketbol kulübümüzü, basketbol maçlarımızı gündemde tutmaya gayret ediyorum...



İDRİS ÖZEK

[email protected]