Hürriyet Gazetesi Seyahat yazarı Burcu Gürtürk, bugünkü yazısında Afyonkarahisar'ı yazdı Gürtürk, Hürriyet Seyahat ekinde bir sayfa süren yazıssında "Suyunda şifa, tarihinde zafer var: Afyonkarahisar" başlığını kullandı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'ın Yavrusu Mehmet Akif için Destek ZamanıAfyonkarahisar'ın Yavrusu Mehmet Akif için Destek Zamanı

Hürriyet Gazetesi Seyahat yazarı Gezgin Burcu Gürtürk, bugünkü yazısında Afyonkarahisar'ı yazdı Gürtürk, Hürriyet Seyahat ekinde bir sayfa süren yazıssında "Suyunda şifa, tarihinde zafer var: Afyonkarahisar" başlığını kullandı.

Burcu Gürtürk, yazısına "Şifalı sularıyla kaplıca turizmi dendiğinde akla gelen ilk yerlerden olan Afyonkarahisar, aynı zamanda Akdeniz’e yapılan karayolu yolculuğunun da durak noktası... Dillere destan lezzetteki sucuğu, yumuşacık kaymaklı lokumu bile Afyonkarahisar’da mola vermeniz için başlı başına yeterli sebepler... Tüm bu bilinenlerin dışında o moladan daha fazlasını hak eden kentte keşfedilecek pek çok değer var." cümleleri ile başladı.

Gürtürk, gezi yazısında Afyonkarahisar'ı şöyle tanıtıyor:
 

Kış mevsiminde turizmin gözdesi iki seçenek, diğerlerine nazaran ön plana çıkıyor. Biri kayak, diğeri kaplıca tatili... Kaplıca tatili denince de akla ilk olarak doğal yeraltı kaynakları açısından son derece zengin olan Afyonkarahisar geliyor. Şayet bu aralar yolunuz biraz nefes almak, biraz da bedeninizi ve ruhunuzu dinlendirmek için Afyonkarahisar’a düşerse şehrin tarihini, doğasını ve kültürel zenginlikle-
rini de es geçmeyin.

Afyonkarahisar’ın ikonik simgelerinden ilki, şüphesiz heybetiyle neredeyse şehrin hemen hemen pek çok yerinden görülebilen ve Afyonkarahisar Kalesi’ne ev sahipliği yapan 226 metre yükseklikteki volkanik kaya kütlesi... Bizans ve Selçuklular zamanda önemli çarpışmalara sahne olduğu rivayet edilen kalenin zirvesinde Frigler dönemine ait kalıntılara da rastlanmış. ...

Yazının tamamına https://www.hurriyet.com.tr/seyahat/yazarlar/burcu-gurturk/suyunda-sifa-tarihinde-zafer-var-afyonkarahisar-41744143 linkinden ulaşabilirsiniz.