Afyonkarahisar Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğünce, çevreye duyarlı ve su tasarrufu konusunda sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek amacıyla hazırlanan Suyumu Koruyorum Projesi’ne yoğun ilgi devam ediyor.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

        

            Proje kapsamında, Afyonkarahisar Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisinde öğrenciler ağırlandı. Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu 1. Sınıf öğrencilerinin ve sınıf öğretmeni Deniz Akbulut’un katıldığı etkinlikte çocuklara su bilinci aşılandı.

 

HEM EĞLENDİLER HEM DE ÖĞRENDİLER

 

           Öğrencilere; Akdeğirmen Barajı'ndan gelen suyun arıtılmasından şehrin kullanımına sunulduğu ana kadar tüm içme suyu arıtma aşamaları hakkında Belediyemiz İçme Suyu Arıtma Tesisi yetkilileri tarafından bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, su tasarrufu konulu çizgi film izletilip broşür ve hediyeleri dağıtılarak ‘su koruyucusu’ belgeleri verildi. Afyonkarahisar Belediyesi'nin maskotu Afi ve arkadaşı Susu da ziyaret boyunca öğrencileri eğlendirdi.

 

            Küresel ısınma ve artan nüfus ile birlikte azalan su kaynaklarının korunmasına vurgu yapılan ziyarette, öğrencilere; suyun bilinçli ve akılcı biçimde kullanılması gerektiği ve evlerinde su tasarrufuna dikkat çekilerek günümüzde su tasarrufunun ne kadar önemli olduğu anlatıldı.