Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 18 Eylül Pazar günü onuncu yılında yaklaşık 30 ülkede ve 200 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşecek. 

Gözden kaçırmayın

Etem Tem Fotoğraf Yarışması 6. kez düzenlenecekEtem Tem Fotoğraf Yarışması 6. kez düzenlenecek

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu 18 Eylül Pazar günü onuncu yılında yaklaşık 30 ülkede ve 200 şehirde eş zamanlı olarak gerçekleşecek. 


2013 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, bu yıl Afyonkarahisar’da 5. kez yapılacak etkinlikle tüm kadınları bisikletleriyle birlikte buluşma noktalarına davet ediyor. 


Rengarenk kıyafetleri ve süsledikleri bisikletleri ile 18 Eylül Pazar günü Türkiye’de ve dünyada 200’den fazla il ve ilçede düzenlenecek Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda binlerce kadın aynı anda pedal çevirecek.


Dünya Otomobilsiz Kentler Günü kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet altyapısı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir.


Türkiye çıkışlı olan bu tur; ülkemizden Dünyaya yayılan bu çok değerli kadın hareketi çok beğenilerek izleniyor. Dünya’da onlarca şehirde Türkiye ile eş zamanlı olarak yapılan bisiklet sürüşü yurtdışında yaşayan Türk kadınlarının özverili çalışmaları ile gerçekleşiyor.
Süslü kadınlar bisiklet turu Afyonkarahisar Koordinatörü Aliye METE SERT; 18 Eylül 2022 Pazar günü Saat: 15:00 tüm kadınları Zafer Meydanı’na davet ediyor. Zafer meydanından başlayacak olan tur İmaret camisine doğru ilerlenip, Yeşilyol’un bitiminden tekrar Zafer Meydanı’na varılarak bitirilmesi planlanmaktadır. Farkındalık etkinliği olduğu için kısa mesafe ve yavaş sürüş olarak yapılacaktır. 


Tur koordinatörü Aliye METE SERT “Şehirlerin ulaşım sisteminde odağın sadece otomobil olmadığını, farklı ulaşım şekillerinin düşünülmesi gerektiğini ve bisikletin en sağlıklı, çevre dostu bir ulaşım aracı olduğunu hatırlatmak, Pandemi sürecinde şehir insanlarının açık ve yeşil alan ihtiyaçlarının arttığını görerek şehirlerin insan odaklı olarak yeniden tasarlanmasını, kamu alanlarının özellikle kadınların, çocukların ve yaşlıların rahatlıkla ortak olarak kullanımına sunulmasını ve çocuklarımıza daha temiz ve yaşanabilir dünya bırakmak için elimizden geleni yapmak istedikleri gibi ortak dileklerinin olduğunu ve bu güzel etkinlikte 18 Eylül Pazar günü 15:00’de Zafer Meydanı’nda çocuklarıyla birlikte yer almalarından mutlu olacağını ve detaylı bilgi için sosyal medya hesaplarından ulaşabileceklerini ifade etmiştir.”