Gündem programına Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Erkan Tanyeri konuk oldu.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar İGM olağanüstü toplanacak, gündemde 2 madde var!..Afyonkarahisar İGM olağanüstü toplanacak, gündemde 2 madde var!..

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Erkan Tanyeri konuk oldu.

Tanyeri programda kurumunun çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi. Programda kimlik kartı ve sürücü belgelerini yenilemeyen vatandaşlara seslenen Tanyeri, “Eski sürücü belgelerinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar yeni tip sürücü belgeleri ile değiştirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde Karayolları Trafik Kanunu uyarınca eski sürücü belgelerine el konulacak ve idari para cezası uygulanacaktır” şeklinde konuştu.

Nüfusmatik cihazlarının il merkezi ve Emirdağ’da bulunduğunu belirten Tanyeri, “T.C. Kimlik Kartı şifre işlemleri, e-imza yüklenmesi, adres beyanı, kimlik kartına sürücü belgesi yükleme, randevu işlemleri, 15 yaş altı çocukların T.C. Kimlik Kartı başvuru işlemleri, sürücü belgesi başvuru işlemleri ve barkotlu belge sorgulama gibi işlemler Nüfusmatikle kolayca yapılmaktadır” diye konuştu.

Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü olarak adreste nüfus hizmeti projesini uyguladıklarını kaydeden Tanyeri, “Kahraman şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz, gazi aileleri, hastalara, yaşlılara, engellilere ve cezaevi hükümlülerine adreste nüfus hizmeti sunulmaktadır” diye konuştu.