SÜPER LİG 17.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

LİGDE İLK YARI PERDESİ KAPANDI

 

HAFTANIN TAKIMLARI:

 

TRABZONSPOR - BAŞAKŞEHİR







Süper Ligin ilk yarısı son oynanan Rizespor-Fenerbahçe maçı  ile kapandı, yaklaşık bir aylık bir ara var. Transferler ağırlık kazanacak devre arasında. İlk yarıyı Sivasspor lider kapattı. Göztepe’yi son maçta tek golle geçti. Emre maçın yıldızıydı. İkinci Başakşehir, Kasımpaşa’ya beş gol atarak kazandı. Üçüncü Trabzonspor,  Kayserispor’a yarım düzine gol attı ve kalesinde iki gol gördü. Fenerbahçe, Rize’den Deniz ve Jailson’un güzel golleriyle galibiyetle döndü. Beşiktaş, 9 kişi Gençlerbirliği karşısında farklı kazandı. Galatasaray uzun zaman sonra iyi futbol ve bol gollü galibiyetle tanıştı. Alanya, Konyaspor’u son andaki golü ile geçerken,  Ankaragücü ile Denizlisor 2-2 beraber kaldı. İki komşu şehrin karşılaşmasında, Gaziantep Futbol ile Malatyaspor yenişemediler 1-1.  Maçların ayrıntılarına geçelim:

 

BEŞİKTAŞ-GENÇLERBİRLİĞİ:  17. Haftanın açılış maçında Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 4-1 mağlup etti. Maçın hakemi Fırat Aydınus maçın önüne geçen kararlara imza atı. Önce Nadir’i oyundan atan Aydınus daha sonra Yasin Pehlivan’ı da atarak, Gençler’i 9 kişi bıraktı. Nadir’in küfürden atılması doğru lakin onu oraya sevkeden de Aydınus’un kendisiydi. Vida’nın sarılarak, Nadir’in yüzüne doğru topla karışık  vurma girişimi en hafifinden sarı kartlık bir fauldü. Böyle pozisyonlarda kırmızıya başvuranlar bile oluyor, hadi kırmızı ağır diyelim sarıyı geçtik gözünün önündeki pozisyona faul bile vermedi, Nadir’i çileden çıkarttı. Yasin’in kırmızısı da ağırdı sarı yeterliydi, Rize maçında aynısını yapan Oğulcan sarı bile görmedi o da yanlıştı. Maç zaten burada koptu, Beşiktaş taraftarı da ‘eyyam yapsana Fırat Aydınus eyyam yapsana’ diye protesto tezahüratında bulundu, tebrik ediyorum. 9 kişi ilk yarıyı Ayite’nin golüyle 1-0 önde tamamlayan Gençlerbirliği, ikinci yarıda daha fazla direnemedi ve Vida, N'Koudou, Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson’ın golleriyle maçı 4-1 yenik tamamladı. Beşiktaş adına maçın en iyisi üç asist 1 gol ile oynayan Atiba’ydı.

 

GALATASARAY-ANTALYASPOR: Galatasaray evinde ağırladığı Antalyaspor'u 5-0 mağlup etti. Antalyaspor ile oynadığı son yedi Süper Lig maçının altısını kazanan Galatasaray, Akdeniz ekibine karşı üstünlüğünü bu kez de farklı sürdürdü. Antalyaspor Teknik Direktörü Stjepan Tomas, takımın as elemanları; Diego Angelo, Aatıf Chahechouhe, Serdar Özkan ve Eren Albayrak’a şaşırtıcı bir biçimde, Galatasaray maçında kadroda yer vermedi. Niye bu maç diye sormak gerekiyor eski Galatasaray oyuncusu Tomas’a. Gerçi olsalardı ne fark ederdi diye düşünmek de lazım kötü gidişte olan Antalyaspor için.

 

Galatasaray hızlı girdiği maçta, gol perdesini erken açarak maçı da farklı kazandı. Önce penaltıdan, daha sonra da yine Falcao, altıpastan yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi  2-0. Uzun süre sonra ilk 11 oynayan Taylan'ın dokunuşunun ardından Celutska'ya çarpan meşin yuvarlak, üçüncü Galatasaray golü olarak filelerle buluştu: 3-0.  Galatasaray son 10 dakika içinde Babel’le farkı 4'e çıkardı. 90. dakikada son sözü maçın yıldızı Taylan Antalyalı söyledi, iyi oyununu golle süsleyerek maçın skorunu belirledi: 5-0.

 

Antalyaspor’un durumu vahim, tarihi farktan kurtuldular, bu maç 8-9 lara da giderdi.Tomas denilen adamı bir an önce  göndersinler, ondan hoca filan olmaz. Eğer devam edeceklerse şimdiden 1.lig hazırlıkları yapsınlar benden söylemesi. Antalyaspor adına hiç iyi bir şey söyleyemeyeceğim. Galatasaray ise  bu farklı galbiyetle krizden kurtuldu, kendine geldi. Taylan başta olmak üzere, Feghouli, Mariano, Ömer Bayram takımları adına iyi görüntü verdiler. İkinci yarı muhtemelen kadrosu oldukça farklı bir Galatasaray izleyeceğiz.

 

RİZESPOR-FENERBAHÇE: Geçtiğimiz hafta evinde Beşiktaş'ı mağlup eden Fenerbahçe, derbi moraliyle çıktığı ilk devrenin son maçında Rizespor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek ilk yarıyı üç puanla kapattı. Rizespor taraftarı maçtan önce dev Türkiye ve Doğu Türkistan bayrağının yanı sıra  "Doğu Türkistan Türk'tür Türk kalacak" yazılı pankart açtı. Bu sorumlu ve farkındalık oluşturan davranış için Rizespor taraftarını tebrik ediyorum.  Fenerbahçe, maça hızlı başladı ve 13. dakikada ceza yayı üzerinden Deniz Türüç'ün vuruşunda barajı aşan top kaleci Gökhan Akkan'ın kapattığı sağdan filelere giderek sarı lacilileri öne geçirdi 0-1.

 

Rize’nin cevabı Abarhoun'un kafa dokunuşu ile geldi, çok basit bir goldü, amatörceydi Fenerbahçe için. İlk yarı karşılıklı ataklarla 1-1 tamamlandı. İlk yarıda Fenerbahçe’nin Muriç’le yüzde yüz penaltısı verilmedi. Oğulcan istediği gibi sertlik yaptı lütfen sarı kart gördü yanına Gustavo’yu da alarak. Kesinlikle kırmızı kartla atılması gerekiyordu. Onun girdiği bir pozisyon benzerinde Gençler’den Yasin Pehlivan atılmıştı.

 

Fenerbahçe, son 20  dakikada bir kez daha öne geçti. Vedat Muriç'in pasıyla topla buluşan Jailson'un yaklaşık 35 metreden beklenmedik vuruşunda, meşin yuvarlak mükemmel bir gol olarak ağlarla buluştu 1-2. Kalan bölümde de kontrolü elinde tutan Fenerbahçe maçı üç puanla tamamlayarak tatile rahat girdi. Fenerbahçe’de Jailson, Gustavo, Ozan, Deniz günün iyileri arasındaydı. Isla, Kruse, Tolga ve Zanka saç baş yoldurdu. Özellikle Kruse hiçbirşey yapmıyor, takımı eksik oynatıyor. Bu formsuzlukla bu oyuncuyu oynatmak diğer oyunculara hakaret gibi bir olaydır, ben olsam takımdan ilk keseceğim Kruse olur. Muhtemelen Fenerbahçe’de özeklikle sol bek, stoper ve ofansif orta saha noktalarına transfer yapacak. Farklı bir Fenerbahçe izleyebiliriz.

 

TRABZONSPOR-KAYSERİSPOR: Kayserispor'u ağırlayan Trabzonspor, 6-2'lik farklı skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Baştan sona üstün oynayan Trabzonspor’a galbiyeti getiren golleri; Sörloth (2), Nwakaeme, Dk. 47  ve 66 (penaltıdan) Sturridge,  Abdulkadir Parmak atarken;  Ömer Uzun ve Kravets Kayserispor adına iki gole imza attı. Trabzonspor takım halinde güzel oyun oynadı. Maçtan sonra yönetim Ünal Karaman’ın  görevine inanılmaz bir şekilde son verdi, taraftarlar tarafınddan büyük tepki gördü bakalım sonuç ne olacak?

 

SİVASSPOR-GÖZTEPE: Sivasspor, Süper Lig'in 17. haftasında sahasında konuk ettiği Göztepe'yi 1-0 mağlup etti. İlk yarısı 0-0'lık eşitlik ile sona eren mücadelede ev sahibi ekibe 3 puanı getiren golü geçen haftanın son dakika adamı Yatabare kaydetti. Bu sonuçla Sivasspor 37 puanla ligin ilk yarısını zirvede tamamladı.

 

BAŞAKŞEHİR-KASIMPAŞA: Başakşehir ile Kasımpaşa arasında oynanan İstanbul derbisinde gülen 5-1'lik skorla Başakşehir oldu. Başakşehir’e farklı galibiyeti getiren golleri: 2 ve 28 Demba Ba, Crivelli, Fernandes (Kendi kalesine), Elia atarken, Quaresma penaltıdan Kasımpaşa’nın tek golünü kaydetti. Bu sonuçla ilk yarıyı ikinci tamamladı Başakşehir.

 

 

HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

 

HAFTANIN OYUNCUSU:

Atiba (Beşiktaş)


 

HAFTANIN KARMASI:

 

 Kaleci: Mert (Başakşehir)

 

Savunma: Mariano (GS) Jailson (FB) Caner Osmanpaşa (Sivasspor) Caner Erkin (Beşiktaş)

 

Orta Saha: Emre (Sivasspor) Atiba (Beşiktaş) Taylan (GS) Sosa (Trabzonspor)

 

Forvet: Demba Ba (Başakşehir) Sörloth (Trabzonspor)

 

HAFTANIN HAKEMİ: Yaşar Kemal Uğurlu



AFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ:Ünal KARAMAN (Trabzonspor)



HAFTANIN GOLÜ: Jailson (Rizespor’a 35 metreden attığı gol)



HAFTANIN ALKIŞI: Maçtan önce dev Türkiye ve Doğu Türkistan bayrağının yanı sıra  "Doğu Türkistan Türk'tür Türk kalacak" yazılı pankart açan Rizespor taraftarına.



HAFTANIN TEPKİSİ: Başarılı teknik adam Ünal Karaman’ın görevine son veren Trabzonspor yönetimine.

                                     

 

 İLK YARININ KARMASI



Kaleci: Mert Günok (Başakşehir)

 

Savunma: Caiçara (Başakşehir) Caner Osmanpaşa (Sivasspor) Wellinton (Alanyaspor) Caner Erkin (Beşiktaş)

 

Orta Saha: Emre Kılınç (Sivasspor) Ozan Tufan (FB) Atiba (BJK) Mert Hakan (Sivasspor)



Forvet: Sörloth (Trabzonspor) Vedat Muriç (FB)

 

İLK YARININ TEKNİK DİREKTÖRÜ: Rıza ÇALIMBAY (Sivasspor)

 

İLK YARININ TAKIMI: SİVASSPOR



İLK YARININ OYUNCUSU: Emre KILINÇ (SİVASSPOR)

 

 

Hazırlayan: Lokman ÖZKUL

SPOR YAZARI VE YORUMCU

AFYONSPORHABER.COM

[email protected]