SÜPER LİG 16.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ /Lokman ÖZKUL / SÜPER LİGDE ANADOLU RÜZGARI

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

SÜPER LİG 16.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

LOKMAN ÖZKUL

 

SÜPER LİGDE ANADOLU RÜZGARI



HAFTANIN TAKIMI: SİVASSPOR







Enteresan bir hafta geçirdik. Yine sürpriz sonuçlar ortaya çıktı. Önemli maçlar vardı. Lider Başakşehir, Galatasaray’la yenişemedi, Trabzon özellikle ilk yarısını mükemmel oynadığı maçta, ikinci yarı Beşiktaş’ı sahasında kabul etmek zorunda kaldı ve maç son dakika golü ile 2-2 berabere sonuçlandı. Fenerbahçe,Ersun Yanal’la çopk iyi oynadığı bir ilk yarıyı, ikinci yarı berbat oynayarak Erzurum’la son dakika golü ile berabere kaldı. Malatya,Sivas dolu dizgin gidiyorlar. Bu özetten sonra maçlara geçelim.







BAŞAKŞEHİR-GALATASARAY: Süper Lig'de zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede lider Başakşehir evinde Galatasaray ile 1-1 berabere kaldı. İlk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona eren karşılaşmada Başakşehir,İrfan Can Kahveci'nin attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonrada Galatasaray kalesinde ikinci gol fırsatları yakalayan Başakşehir bunları değerlendiremezken dakikalar 30'u gösterdiğinde sarı kırmızılılar Ndiaye'nin ceza sahasının içinde yerde kalmasıyla penaltı kazandı ve topun başına geçen Eren attığı golle maçta 1-1'lik eşitliği getirdi. Karşılaşmanın ikinci yarısına konuk ekip Galatasaray etklili başlarken sarı kırmızılılar Eren ile rakip kalede etkili oldu ancak aradıkları golü bulamadılar. Başakşehir de Edin Visca ve ikinci yarıda Bajic'in yerine oyuna giren Adebayor ve Elia ile Galatasaray kalesinde tehlikeli oldu. Başakşehir mücadelenin son bölümünde Galatasaray kalesinde etkinliğini arttırırken özellikle İrfan Can ve Caiçara ile Muslera'ya zor anlar yaşattı ancak Muslera son bölümde kalesini gole kapattı ve takımının sahadan puanla ayrılmasını sağladı1-1. Başakşehir’de Adebayor ve Elia varken neden Bajiç ve Elia tercih edilir, gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum. Başakşehir bu şekilde üç puanı tepti diyebiliriz.







BEŞİKTAŞ-TRABZONSPOR: Haftanın maçında Beşiktaş ile Trabzonspor 2-2 berabere kaldı. Siyah beyazlılar, 2-0 geri düştüğü maçta uzatmalarda geri dönmeyi başardı.Maça iki takım da klasik oyun anlayışıyla başladı. Beşiktaş, Quaresma ve Lens'in gteirdiği toplarla gol ararken, konuk takım da aynı şekilde Abdülkadir, Yusuf ve Sosa'nın hızlı çıkışlarıyla gol aradı. İlk yarıda en tehlikeli pozisyonu yakalayan Trabzonspor oldu. Sosa'nın kullandığı serbest vuruşta topa müdahale etmek isteyen Karius boşa çıktı. Nwakaeme önünde kalan topu boş kaleye gönderdi, top direkten döndü. İlk yarının son anlarında konuk takım öne geçti. Orta sahada Quaresma'nın kaptırdığı top sonrasında, Sosa'nın nefis ortasında Rodallega, topu göğsü ile kontrol etti ve Karius'tan sıyrıldıktan sonra takımını boş kaleye plase ile öne geçirdi. Konuk takım, 2. yarıya da golle başladı. Onazi'nin pasıyla ceza sahası dışında topla buluşan Nwakaeme enfes bir vuruşla topu ağlara gönderip farkı ikiye çıkardı. Golden sonra baskısını artıan ve pozisyonlar bulan Beşiktaş 57. dakikada umutlandı. Caner Erkin'in ortasında Onazi ters bir vuruşla topu kendi kalesine gönderdi ve fark bire indirdi. Arkasından Dorukhan, Gökhan Gönül'ün pasında golü attı ama Hakem Meler, pozisyonun başında Lens ofsayt olduğu gerekçesiyle VAR yardımıyla golü iptal etti. Siyah beyazlılar, aradığı golü uzatmanın sonunda buldu. Kullanılan kornerde Mustafa Pektemek kafayla skoru dengeleyen isim oldu. 2-2'lik beraberlik sonrasında iki takım da haftayı 26 puanda tamamladı. Trabzonspor’da Uğurcan, Abdülkadir, Yusuf, Hüseyin,Rodellaga öne çıkan isimler olurken, Şenol Güneş’in ikinci yarı Beşiktaş lehine yaptığı değişikllikler , özellikle

Caner ve Gökhan ve dahi Mustafa etkili oldu.



FENERBAHÇE-ERZURUMSPOR: Haftanın kapanış maçında Fenerbahçe evinde Erzurumspor ile 2-2 berabere kaldı.Bu sonuçla Fenerbahçe yeni teknik direktörü Ersun Yanal ile çıktığı ilk karşılaşmadan beraberlikle ayrılmış oldu.Fenerbahçe Kadıköy'de konuk Erzurumspor karşısında maça çok etkili başladı.Slimani karşılaşmanın ilk 10 dakikasında iki kez golle burun buruna geldi ancak Cezayirli oyuncunun iki vuruşu da üstten auta gitti. Sarı lacivertliler aradığı golü karşılaşmanın 18. dakikasında Isla'nın pasında Ayew'in kafa vuruşuyla buldu ve mücadelede 1-0 öne geçti. Bu golden sonra ataklarını sıklaştıran Fenerbahçe Skrtel'in attığı kafa golü ile aradaki farkı ikiye çıkardı. Mücadelenin ilk yarısı 2-0'lık Fenerbahçe üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısına Erzurumspor golle başladı. Emrah Başsan topu ağlarla buluşturdu ve farkı bire indirdi. 

 

Golden sonra Erzurumspor oyuna dengeyi getirirken Fenerbahçe yakaladığı kontra ataklarla rakip kalede etkili oldu. Erzurumspor karşılaşmanın uzatma dakikalarında Thy ile bulduğu golle 2-2'lik eşitliği yakalarken mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve ekipler sahadan birer puanla ayrıldı.Fenerbashçe ilk yarı çok etkiliyken, ikinci yarı sahasına çekilmenin cezasını iki puan kaybederek ödedi. Slimani, Benzia, Reyes gibi çöpler! Olduğu müddetçe bu btakımdan hayır çıkmaz. Ersun Yanal değil Guardiola da gelsec fark etmez. Asıl mevzu Fenerbahçe formasını hak etmeyen oyunculardan kurtulmak.

 

SÜPER LİGDE DİĞER SONUÇLAR:

• Göztepe 0 : 0 Bursaspor

• Rizespor 1 : 1 Alanyaspor

• Sivasspor 4 : 0 Ankaragücü

• Konyaspor 3 : 2 Kasımpaşa

• Malatyaspor 2 : 0 Antalyaspor

• Kayserispor 1 : 0 Akhisarspor







HAFTANIN OYUNCUSU:



Boutaib (Malatyaspor)





HAFTANIN KARMASI:



Kaleci: Uğurcan (Trabzonspor)



Savunma: Skubiç (Konyaspor) Vida (BJK) Merih (Alanyaspor) Uğur Çiftçi (Sivasspor)



Orta Saha: Abdülkadir (Trabzonspor) Dorukhan(Bjk) Robinho (Sivasspor) Fofana (Konyaspor)



Forvet: Boutaib (Malatyaspor) jahoviç (Konyaspor) 









HAFTANIN HAKEMİ: Fırat Aydınus



HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: Erol BULUT (Malatyaspor )







 

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu

AFYONSPORHABER