LOKMAN ÖZKUL'UN KALEMİNDEN...



 

SÜPER LİG 7.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

LİGDE ÇARPICI SONUÇLAR







HAFTANIN TAKIMLARI: GÖZTEPE-KONYASPOR







Süper Lig'in 7. Haftası yine birbirinden ilginç maçlara sahne oldu. Haftanın açılış maçı büyük bir sürprize sahne oldu. Fenerbahçe % 75 top oynama oranı ile nedeyse tek kale oynadığı maçı, Antalyaspor’lu Ufuk Akyol’un, çakma stoper Jailson’un oyuncunun önünü açmasıyla kaydettiği golle 1-0 kaybetti. Ersun Yanal’ın defans hattını yeniden organize etmesi gerekiyor. Bu mağlubiyet direk ona yazıldı. Haftanın kritik maçında Karadeniz derbisinde gülen taraf Trabzonspor oldu. Trabzonspor, Rizespor'u deplasmanda geriye düştüğü maçta Nwakamae’nin son dakika golüyle 2-1 yendi. Rizespor’da ise kötü gidiş sürüyor. İsmail Kartal çok formsuz. Başarısız kadroda revizyona gidemiyor.



Beşiktaş'ta Alanyaspor karşısında şeytanın bacağını kırdı! Burak ve Diaby’nin golleriyle 2-0 mağlup etti. Bu maçta da tartışmalı hakem kararları vardı.

Gençlerbirliği ile Galatasaray arasındaki karşılaşma başladığı gibi 0-0 sona erdi. Galatasaray iyi bir görüntü vermedi, Gençlerbirliği daha çok pozisyon bulan takımdı. Mağlubiyeti kaleci Muslera engelledi dersek yanlış söylemiş olmayız. Bu maçta da yine hakem Halil Umut Meler’in yanlış ve tartışmalı kararları vardı. Mariano’nun kırmızısı ve Belhanda’nın çekilip düşürülmesiyle penaltı es geçildi. İki vahim hata ve diğer yanlış kararlar Meler’e yakışmadı. Fatih Terim bu sonuçtan sonra kadroda revizyona gideceğinin sinyallerini verdi. Kasımpaşa ise bu hafta sahasında Konyaspor'a 4-1 mağlup oldu. Kayserispor, Göztepe karşısında, tarihi fark da yiyebilerceğii karşılaşmada 4-0 la bozguna uğradı. Maçın yıldızı Napeleoni idi. Bu sonuçtan sonra Kayserispor Başkanı Erol Bedir ve Teknik direktör Hikmet Karaman istifa etti.



Sivasspor 1-0 geriden gelerek, Mert Hakan’ın yıldızlaştığı maçta, Anakaragücü’nü 3-1 mağlup etti. Haftanın en flaş sonuçlarından biri de; Malatyaspor- Denizlispor maçında alındı. Malatyaspor, Adis Jahoviç’in 4 golle yıldızlaştığı maçta ligin yeni ve sürpriz takımı Denizlispor’u 5-1 le ağır bir mağlubiyete uğrattı. Başakşehir, Visca ve Crivelli’nin öne çıktığı maçta, yeni adıyla Gaziantep Futbol’u deplasmanda 2-1 mağlup etti.



Bu hafta lige milli ara verildi. Milli Takımımıza, Arnavutluk ve Fransa karşısında başarılar diliyoruz..

 



Süper Lig 7.Hafta Sonuçları...



Malatyaspor- Denizlispor: 5-1

Fenerbahçe-Antalyaspor: 0-1

Kasımpaşa- Konyaspor: 1-4

Göztepe- Kayserispor: 4-0

Gençlerbirliği-Galatasaray: 0-0

Sivasspor- Ankaragücü: 3-1

Beşiktaş- Alanyaspor: 2-0

Gaziantep Futbol - Başakşehir: 1-2

Rizespor- Trabzonspor: 1-2

 

HAFTANIN OYUNCUSU:



Adis Jahoviç (Malatyaspor)

 

HAFTANIN KARMASI:



Kaleci: Uğurcan (Trabzonspor)





Savunma: Bahadır (Antalyaspor) Alpaslan (Göztepe) Vida (Beşiktaş) Aniçiç (Konyaspor)





Orta Saha: Visca (Başakşehir) Mert Hakan (Sivasspor) Miya (Konyaspor) Napeleoni (Göztepe)





Forvet: Adis Jahoviç (Malatyaspor) Sörloth (Trabzonspor)





HAFTANIN HAKEMİ: Hüseyin GÖÇEK (Rizespor-Trabzponspor maçı yönetimiyle)





HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: Aykut KOCAMAN (Konyaspor)





HAFTANIN GOLÜ: Mert Hakan YANDAŞ (Sivasspor’un Ankaragücü’ne attığı güzel gol)





Lokman ÖZKUL

[email protected]

Spor Yazarı ve Yorumcu

AFYONSPORHABER.COM