SÜPER LİG 3. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ... LOKMAN ÖZKUL ...LİGDE SÜRPRİZ SONUÇLAR

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

SÜPER LİG 3. HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

 

LOKMAN ÖZKUL

 

LİGDE SÜRPRİZ SONUÇLAR



HAFTANIN TAKIMI:GALATASARAY

 

GÖZTEPE-FENERBAHÇE: İzmir’deki maça Malatya mağlubiyetinin moral bozukluğu ile gelen Fenerbahçe, burada da iyi bir performans sergileyemedi. Aslında gole yakın olan taraf sarı lacivertlilerdi. Slimani, Eljif Elmas ve Alper hatta Mehmet Topal’la çok önemli pozisyonları değerlendiremedi. Pozisyonları değerlendirebilseydi maç farka giderdi. Farka gidecek maç Halil’in güzel şutundan gelen golle Göztepe’nin 1-0 galibiyetiyle sona erdi. Volkan her zamanki gibi kabul günündeydi. Kaleye gelen ilk tehlikeli top gol oldu. Berke’nin artık kaleyi devralması gerekiyor. İlk defa çift ön libero dışı bir kurguyla oynadı diyebiliriz sarı lacilileri. Eljif ve Slimani dışında oyuna karakterini koyan yoktu desek yeridir. Göztepe’de Halil ve Tayfur günün iyileriydi,Titi’yi de dahil edebiliriz. Bu sonuçla Fenerbahçe çok ağır bir yara aldı ve taraftarlarını kahretti.

 

BEŞİKTAŞ-ANTALYASPOR: İstanbul’da şok bir sonuç ortaya çıktı. Beşiktaş’ın maçı farklı alması beklenirken tam tersi bir durum ortaya çıktı. Antalya toplam 12 dakikaya üç gol sığdırdı. Beşiktaş defansı çok kötü bir günündeydi. Genç kaleci Utku’nun tecrübesizliği de işin tuzu biberi oldu. Beşiktaş Negredo ve ikinci yarıda Pepe ile gol bulsa da yeterli olmadı. 3-2 den sonra ataklarını yoğunlaştıran Beşiktaş istediği üçüncü gole kavuşamadı ve sahadan mağlup ayrılarak üç puanı rakibine teslim etti. Antalya haddini bilerek oynadı ve skor üstünlüğünü korumasını bildi.

 

GALATASARAY-ALANYASPOR: Sarı kırmızılılar Türk Telekom’da adeta şov yaptı. İlk yarıyı tek golle önde kapatan Galatasaray, ikinci yarı adeta gol oldu yağdı. Baskılı oyununun sonucunun karşılığını alan sarı kırmızılılar; Emre Akbaba’nın güzel oyunu ve iki golü, Onyekuru, Eren ve Sinan’la bulduğu gollerle yarım düzine gol bıraktı Alanya filelerine. Alanya başta biraz diri gözükse de ilk golden sonra dağıldı. Alanya’nın işi bu sene çok zor. Galatasaray üçte üç yaparak istim üstünde gidiyor.

 

BAŞAKŞEHİRSPOR-AKHİSARSPOR: Başakşehir’in üstünlüğünde geçen maç  70.dakikaya kadar, Visca ve Manu’nun  karşılıklı golleriyle 1-1 devam etti. 70.dakikada Bajiç ev sahibi takımı tekrar öne geçirirken son sözü son dakikada Manuel da Costa söyledi ve maç 3-1 Başakşehir’in üstünlüğü ile sona erdi.

 

ANKARAGÜCÜ –TRABZONSPOR: İki takımın da birbirine üstünlük kurmaya çalıştığı maçta iki ekip puanları birer birer paylaştılar. Novak’la öne geçen bordo mavililere cevabı düzgün bir vuruşla Faty verdi. İkinci yarıda karşılıklı ataklar 80.dakikaya kadar sonuç getirmedi. Bu dakikada Rodellaga takımının ikinci golünü attı. Maç bu şekilde bitecek derken uzatmanın sonlarında Mohktar takımını sevince boğan beraberlik golünü attı. Maç da 2-2 berabere sonuçlandı.

 

SÜPER LİGDE DİĞER SONUÇLAR:









RİZESPOR


0 - 0


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ERZURUMSPOR









KAYSERİSPOR


              0 - 0


EVKUR YENİ MALATYASPOR









DEMİR GRUP SİVASSPOR


              0 - 3


KASIMPAŞA A.Ş.









ATİKER KONYASPOR


             1 - 1


BURSASPOR









 



HAFTANIN KARMASI:       Kaleci : Boffin (Antalyaspor)

 

Savunma: Mariano (GS) Da Costa (Başakşehir) Veysel (Kasımpaşa) Nagatomo (GS)



Orta Saha: Halil Akbunar (Göztepe) Emre Akbaba (GS) Yusuf  Yazıcı (Trabzonspor) Onyekuru (GS)

 



Forvet:  Doukara (Antalyaspor)  Diagne (Kasımpaşa)



HAFTANI OYUNCUSU: Emre AKBABA (gs)

 

HAFTANIN HAKEMİ:Hüseyin GÖÇEK (Sivasspor-Kasımpaşa maçı yönetimiyle)

 

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ : Fatih TERİM (GS)

 

 

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu

AFYONSPORHABER