LOKMAN ÖZKUL'UN KALEMİNDEN...

SÜPER LİG 23.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

NEFES KESEN DERBİLİ SÜPER BİR HAFTA

 

HAFTANIN TAKIMI: TRABZONSPOR



Süper Lig 23.Hafta çok önemli mücadelelere sahne oldu. Haftanın en önemli maçında ve derbide muhteşem bir futbol resitali vardı. Beşiktaş evindeki maçta ilk yarı çok güzel bir futbol sergiledi. İkinci yarıda da bambaşka bir Fenerbahçe vardı. 4*4 lük bir maç seyrettik. Galatasaray Akhisarspor karşısında çok zorlandığı maçı, Mitroğlu’nun son uzatma dakikasındaki golü ile 1-0 mağlup etti. Trabzon,Göztepe’yi güzel bir futbol ve net bir skorla İzmir’de mağlup etti. Kayserispor,Konyaspor’u evinde 10- mağlup ederken, Ankaragücü kendisi için çok önemli maçta uzatmalarda Erzurumspor’u 2-1 mağlup etti. Rize çıkışını Malatya’yı yenerek sürdürdü. Başakşehir evinde zor hava koşulları altında 3-0 mağlup ederek liderliğini sürdürürken, Bursa’yı da ateş hattına attı. Girizgahtan sonra maçlara geçelim:







BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE: Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki derbi nefes kesen anlara sahne oldu: İlk yarıda Beşiktaş 3-0'ı buldu ama Fenerbahçe 2. yarıda muhteşem bir geri dönüşe imza atarak maçı 3-3 bitirdi. Maça Beşiktaş fırtına gibi başladı ve 10. dakikada öne geçti. Kagawa'nın kullandığı serbest vuruşta, Vida, topu içeri çevirdi. Gökhan Gönül altıpas önünde gelişine vurarak topu ağlara gönderdi. Eski takımına karşı ilk golünü atan Gökhan golden sonra sevinmedi. 15. dakikada fark 2'ye çıktı. Gelişen Beşiktaş atağında Gökhan Gönül, ceza sahası içinde yerde kaldı. Maçın hakemi Bülent Yıldırım, VAR kararı sonucu penaltı noktasını gösterdi. Burak Yılmaz farkı ikiye çıkaran gole imza attı. Bize göre penaltı değildi, her maçta bunun gibi pozisyonlar oluyor kaçına çalıyor hakemler. Top ortada iki oyuncu da müğdahale edebilecek durumda, Hasan Ali’nin kasıtlı bir hareketi yok ama emek hırsızları! Yıldırım ve Çakır iş başında. 30. dakikadan sonra toparlanan Fenerbahçe, rakip yarı alanda görünmeye başladı. Sarı lacivertliler, ilk yarıdaki en net fırsatını Dırar’la buldu. Dirar'ın vuruşunda Mirin son anda ayak koydu ve gole engel oldu. Hemen bir dakika sonra fark 3'e çıktı. Orta sahada Sadık ve Tolgay’ın 'ın hatası, Skrtel’in kağnı gibi kalıp önde olmasına rağmen yetişememesi sonrası hızla ceza sahasına giren Burak Yılmaz, aşırma vuruş ile ilk yarının skorunu ilan etti. İkinci yarı ise Fenerbahçe'nin müthiş geri dönüşüne sahne oldu. İkinci yarıya Ayew ve Valbuena ile başlayan Fenerbahçe, 10 dakika sonra golü buldu. Dırar’ın pasında Zajc plase vuruşla Fenerbahçe formasıyla ilk golüne imza attı ve takımını umutlandırdı. Golden sonra ön alanda daha aktif olan Fenerbahçe, 62'de farkı bire indirdi. Kullanılan serbest vuruşta çok iyi yükselen Sadık da Fenerbahçe formasıyla ilk golüne imza attı ve takımını maça ortak etti 3-2. Hasan Ali ceza sahası dışından kariyerinin en güzel gollerinden birini atarak gol düellosunda skora dengeyi getiren isim oldu 3-3.



Maç emek hırsızlarına! rağmen güzel geçti. İzleyenler zevk aldı. İki taraf için de yanlış düdükler vardı. Yıldırım ve Çakır, Türkiye’de hakemlik yapmaması gereken isimler. Çakır’a Avrupa’da yaptıracaksın ama Türkiye’de eyyamcının kralı. Bülent Yıldırım hemen hemen her maçı şaİbeli bir hakem. Kesinlikle hakemlik yapmaması gereken bir isim. Maçta öne çıkan isimler; Gökhan Gönül, Kagawa, Burak Yılmaz Beşiktaş adına, Dırar, Zajk, Hasan Ali, Sadık Fenerbahçe adınaydı. İki teknik adam da birer yarı itibari ile sınıfta kaldılar.

 

BAŞAKŞEHİR-BURSASPOR: Lig'in 23. haftasında yoğun kar yağışı nedeniyle tatil olan Başakşehir – Bursaspor karşılaşması kaldığı yerden devam etti ve lider Başakşehir üstünlük kurduğu maçta, sahadan 3-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bursaspor çok önemli pozisyonlarım değerlendiremedi, değerlendirebilseydi farklı olurdu sonuç. Başakşehir'in golleri Mossoro, Visca ve son dakikada Demba Ba'dan geldi.

 

GALATASARAY-AKHİSARSPOR: Galatasaray, Akhisarspor karşısında hiç beklemediği şekilde zorlandı ama 90+5 'te Mitroğlu ile 3 puana uzandı. Sarı kırmızılılar maça hızlı başladı ve Onyekuru ile ilk pozisyonunu buldu ama defans bloğunu sıklaştıran Akhisarspor rakibi karşısında çok iyi direnç gösterdi. Galatasaray ataklarını kaleci Lukaç ve savunma başarılı bir şekilde savuşturdu. İkinci yarıda Galatasaray'ın baskısı da sonuç vermedi. İki topu direkten dönen sarı kırmızılılar, hiç beklemediği bir anda golü buldu. 90+5'te maçın o ana kadar başarılı isimi Lukac'ın sektirdiği topta Mitroğlu araya girdi ve takımına çok önemli bir 3 puan getirmiş oldu. Galatasaray böylece hayati bir üç puan kazandı ve 45 puana yükseldi.

 

GÖZTEPE-TRABZONSPOR: Son iki haftayı mağlubiyetle kapatan Trabzonspor Göztepe karşısında kendine geldi. Bu hafta Göztepe önüne çıkan bordo mavililer rakibini 3-1 mağlup etmeyi başardı. Tempo olarak yüksek seviyede geçen maçta Trabzonspor daha etkili olan taraf olurken galibiyete de Hugo Rodallega, Abdülkadir Parmak ve son dakikada Kadu (k.k) golleriyle gitti. Göztepe'nin maçtaki tek golünü ise penaltıdan Deniz Kadah kaydetti.

 

SÜPER LİGDE DİĞER SONUÇLAR:

• Rizespor 3 : 0 Malatyaspor

• Sivasspor1 : 2 Antalyaspor

• Alanyaspor 3 : 0 Kasımpaşa

• Ankaragücü 2 : 1 Erzurumspor

• Konyaspor 0 : 1 Kayserispor

 

HAFTANIN OYUNCUSU: Visca (Başakşehir)





HAFTANIN ONBİRİ:





 Kaleci: Altay (Ankaragücü)





Savunma: Gökhan Gönül (BJK) Sadık (FB) Luyindama (GS) Hasan Ali (FB)





Orta Saha: Visca (Başakşehir) Abdülkadir Parmak (Tranzonspor) Kagawa (BJK) Aatıf (Rizespor)





Forvet: Cisse (Alanyaspor) Orgill (Ankaragücü)





HAFTANIN HAKEMİ: Halil Umut Meler (Ankaragücü-Erzurumspor maçı yönetimiyle)





Haftanın Teknik Direktörü: Ünal KARAMAN (Trabzonspor)





Haftanın Golü: Hasan Ali KALDIRIM (Beşiktaş’a attığı harika gol)





 

Lokman ÖZKUL

[email protected]

Spor Yazarı ve Yorumcu

AFYONSPORHABER.COM