SÜPER LİG 20.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ... LOKMAN ÖZKUL'UN KALEMİNDEN... SÜPER LİG DOLU DİZGİN

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

SÜPER LİG 20.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

LOKMAN ÖZKUL'UN KALEMİNDEN...

SÜPER LİG DOLU DİZGİN



HAFTANIN TAKIMI: BEŞİKTAŞ



Süper Lig’in 20.Haftasında yine çarpıcı sonuçlar alındı. Lider Başakşehir, Akhisar deplasmanından 3 gol ve 3 puanla dönerek puan farkını 8’e çıkardı. Fenerbahçe, üstüste iki maç kazanarak tehlikeli bölgenin üstüne çıktı. Galatasaray, Alanya deplasmanında çok önemli iki puan bıraktı, diğer deyişle bir puan da kazandı diyebiliriz. Beşiktas, Antalya deplasmanında gol oldu yağdı. Antalya’ya tam yarım düzine gol attı. Trabzonspor, Ankaragücü engelini tek golle geçebildi. Alt tarafları ilgielndiren maçta Rizespor, Erzurum engelini tek golle geçerek tehlike bölgesinin üstüne çıktı. Özgür Yankaya çoğu zaman olduğu gibi bu maçta da skandal bir yönetim gösterdi. Maçların ayrıntılarına geçelim..

 

FENERBAHÇE-GÖZTEPE: Fenerbahçe, Süper Lig'in 20. Hafta açılış maçında, sahasında ağırladığı Göztepe'yi 2-0 mağlup ederek bu sezon ilk kez üst üste iki maç kazandı. Fenerbahçe, Süper Lig'in ikinci yarısına iyi başladı. Bursaspor ile deplasmanda berabere kalan sarı lacivertliler, Malatyaspor'un ardından sahasında Göztepeyi'de mağlup ederek çıkışını sürdürdü. Maça baskılı bir oyunla başlayan Fenerbahçe, golü erken buldu. Fenerbahçe, Soldado’nun vuruşunda Andre Ayew'in dokunuş golü ile 1-0 öne geçti. Baskılı oyununu sürdüren sarı lacivertliler, Ayew ile ikinci gole çok yaklaştı. Andre Ayew'in altıpas içinde yaptığı kafa vuruşunda Beto güçlükle topu uzaklaştırdı. Fenerbahçe, iki dakika sonra bu kez Soldado ile net fırsattan yararlanamadı. Bu oyuncunun sert şutunda top üst direkten döndü. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi. Göztepe karşılaşmanın 50. dakikasında 10 kişi kaldı. Jerome, Sadık'a yaptığı sert müdahale sonrası kırmızı kart gördü. Bir kişi eksik rakibi karşısında oyun kontrolünü eline almak isteyen Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal, iki oyuncu değişikliği yaptı. Ayew'in yerine Moses oyuna girerken, bir diğer yeni transfer Tolgay Arslan, Benzia'nın yerine oyuna girdi ve ilk kez sarı lacivertli forma ile sahada yer aldı. Fenerbahçe’yi rahatlatan gol, Jailson’un ortasında Moses'in plase vuruşuyla geldi. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Fenerbahçe, Göztepe'yi 2-0 mağlup ederek bu sezon ilk kez üst üste iki maç kazandı. Fenerbahçe’de Sadık, Volkan, Isla, Moses, Soldado iyi maç çıkardılar. Göztepe’de çok öne çıkan oyuncu olmadı.





ALANYASPOR-GALATASARAY: Süper Lig'de şampiyonluk yarışına devam etmek isteyen Galatasaray, Alanyaspor karşısında 1-1'lik beraberlikle 2 puan bıraktı. Alanyaspor, sahasındaki mücadeleye hızlı bir başlangıç yaptı. Özellikle ön alandaki baskısıyla rakibinin çıkmasına izin vermeyen Akdeniz ekibi, 9 şut attığı ilk yarıda Gakatasaray'a hiç şut imkanı tanımadı. İlk yarının böyle bitmesi beklenirken, ev sahibi ekibin golü geldi. Uzatma dakikalarında Djalma'nın hiç kimsenin beklemediği bir şekilde yaptığı şandel tabir ettiğimiz aşırtma harika vuruş ağlara gitti ve ev sahibini öne geçirdi. İkinci yarıya iyi başlayan takım ise konuk Galatasaray oldu. Belhanda'nın nefis ara pasında Feghouli çaprazdan çok sert vurdu ve skora dengeyi getirdi. Kalan bölümde iki takımın özellikle sarı kırmızıların çabası da sonuç vermedi ve mücadele 1-1 sona erdi. Böylece çok önemli iki puan bırakan Galatasaray, haftayı 36 puanla tamamladı. Sergen Yalçın yönetiminde 1 maç dışında yenilgi yüzü görmeyen Alanyaspor ise iyi gidiyor. Alanya’da Djalma, Efecan, Villafanez günün öne çıkanlarıydı. Galatasaray’da ise Muslera, Feghouli, Marcao bir adım öndeydi.





AKHİSARSPOR-BAŞAKŞEHİR: Ligin lideri Başakşehir, Akhisarspor deplasmanında da 3-0 kazandı ve Galatasaray ile puan farkını 8'e çıkardı.Karşılaşmada hızlı çıkışlarla pozisyon arayan Başakşehir, aradığı golü 32. dakikada buldu. Visca'nın köşe atışında Epureanu'nun düzgün kafa vuruşunda top ağlara gitti. Golden sonra Akhisar beraberlik için baskı kurmaya çalışınca Başakşehir pozisyonlar bulmaya başladı ve ilk yarının sonlarında farkı ikiye çıkardı. Visca'nın asistinde Robinho'nun bekletmeden yaptığı vuruşta top filelerle buluştu. Böylece Robinho, yeni takımıyla ilk golünü atmış oldu. İkinci yarıda ev sahibi baskı kurmaya çalışsa da Başakşehir kalesini iyi kapattı ve uzatmada yeni transfer Demba Ba ile bir gol daha bularak karşılaşmayı 3-0 kazandı. Başakşehir’de kaleci Mert, Visca, Epureanu, Robinho parlayan yıldızlardı. Akhisarspor elinden geleni yaptı ama gücü bu kadardı.





ANTALYASPOR-BEŞİKTAŞ: Beşiktaş, Antalyaspor karşısında 6-2'yle farklı bir galibiyet elde ederken, siyah beyazlıların yeni transferi Kagawa'nın ilk 2 şutu gol oldu. Antalya'da maç orta saha mücadelesi şeklinde başladı. İlk bölümde iki takım da etkili atak geliştiremedi. Ancak maç 30. dakikadan sonra hareketlendi. Beşiktaş, arka arkaya bulduğu gollerle durumu ilk yarıda 3-0 a getirdi. İkinci yarıya da Antalyaspor çok hızlı başladı. Doukara nefis bir golle farkı ikiye indirdi. Bu dakikadan sonra Antalyaspor inanılmaz bir baskı kurdu ve önemli pozisyonlar yakaladı. Ancak golü bulan Beşiktaş oldu. Salih ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderince skor 4-1 oldu. Film de burada koptu, son on dakikada oyuna giren siyah beyazlıların yeni transferi Kagawa topla ilk buluşmasında ceza sahası dışından nefis vurdu ve fark 4'e çıktı. Japon yıldız, böylece Türkiye kariyerine golle başlamış oldu. Ancak Kagawa 1 dakika sonra bu kez frikikten attı ve 2. şutunda 2. golüne imza atmış oldu. Maç Beşiktaş’ın 6-2 lik skoru ile sona erdi. Beşiktaş’ta Gökhan, Güven, Vida, Lajiç, Atiba ve tabii ki Kagawa fark oluşturan oyunculardı.

 

SÜPER LİGDE DİĞER SONUÇLAR:

• Malatyaspor 1 : 1 Kayserispor

• Kasımpaşa 1 : 3 Sivasspor

• Trabzonspor 1 : 0 Ankaragücü

• Erzurumspor 0 : 1 Rizespor

• Bursaspor 0 : 0 Konyaspor





HAFTANIN OYUNCUSU; Visca (Başakşehir) Güzel oyun ve üç asist

 

HAFTANIN KARMASI:



Kaleci: Mert Günok (Başakşehir)





Savunma: Isla (FB) Epureanu (Başakşehir) Vida (BJK) Clichy (Başakşehir)





Orta Saha: Visca (Başakşehir) Adem Lajiç (BJK) Djalma (Alanyaspor) Aleksiç (Malatyaspor)





Forvet: Rodellaga (Trabzonspor) Güven (BJK)





HAFTANIN HAKEMİ: Mete KALKAVAN (Malatyaspor-Kayserispor maçı yönetimi ile)





HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: Şenol GÜNEŞ (Beşiktaş)





HAFTANIN GOLÜ: Djalma Campos (Alanyaspor’un Galatasaray’a attığı gol)

 

 

Lokman ÖZKUL

lokmanozkul@gmail.com

Spor Yazarı ve Yorumcu

AFYONSPORHABER.COM