Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

SÜPER LİG 19.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

DEPREM GÖLGESİNDE BİR HAFTA



HAFTANIN TAKIMLARI:







GALATASARAY-FENERBAHÇE

 

Süper Lig 19. Hafta yaşadığımız Elazığ-Malatya depreminin gölgesinde geçti. 6.8 şiddetinde kuvvetli bir deprem yaşandı ve 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyoruz. Takımlarımız, sahaya  ‘Geçmiş Olsun Türkiye’ pankartıyla çıktılar. Fenerbahçe-Başakşehir maçında olduğu gibi .. çok anlamlı görüntüler yaşandı. Bazı takımlarımız maç gelirlerini depremzedelere bağışladılar. Ülke olarak kenetlendik bir ve beraber olduk.





 

Hafta Gençlerbirliği- Gaziantep FK maçıyla başladı ve gülen taraf 1-0 lık skorla ev sahibi Gençlerbirliği oldu. Bu maçın hakemi çok kötü bir maç yönetti ve Gaziantep FK bu maçta doğrandı!



Haftanın en önemli maçında FENERBAHÇE, sahasında ağırladığı Başakşehir'i iyi oyun ve Max Kruse ile Vedat Muriç'in golleriyle 2-0 mağlup etti. Sarı lacivertliler, bu sonuçla puan tablosunda ikinci sıraya yükseldi.  Başakşehir'i konuk ettiği son 11 Süper Lig maçının dokuzunu kazanan Fenerbahçe, rakibine karşı üstünlüğünü de sürdürdü. Süper Lig'de 16 haftadır yenilmeyen Başakşehir'in serisi ise Kadıköy'de sona erdi. Süper Lig'in ikinci haftasında Fenerbahçe'ye mağlup olan  Başakşehir, bu sonuçla 16 maç sonra sarı lacivertlilere bir kez daha Kadıköy'de mağlup oldu. İki taraf da iyi oyun ortaya koydu lakin taraftarının  da desteği ile Fenerbahçe bir adım daha öndeydi. Mert, Başakşehir adına güzel kurtarışlara imza attı, yediği gollere yapabilecek bir şeyi yoktu. Max Kruse ilk defa bu kadar iştahlı ve iyi oynadı. Vedat bildiğimiz gibi. Rodriguez de bu maçta çok iyiydi ,sağ tarafı sevdi herhalde. Serdar Aziz defansın güvencesiydi. Fenerbahçe takım olarak iyi oynadı Başakşehir de, Visça, İrfancan, Crivelli bildiğimiz gibiydi lakin ataklardan sonuç alamadılar. Hakem maçın önüne geçecek bir hata yapmadı verdiği penaltı kararını, Tolga’nın itirafı ve VAR sistemi ile iptal etti, doğrusu da oydu.

 

SİVASSPOR, haftanın kapanış maçında son anda, mağlubiyetten kurtuldu. Üstün oynadığı karşılaşmada son ana kadar gol kaydına muvaffak olamadı. Garmash’ın golüyle geri düşen kırmızı beyazlılar, uzatma dakikalarında Yasin Öztekin ile beraberliği buldu ve bir puana razı oldu.

 

GALATASARAY, Konya deplasmanından üç puanı üç golle çıkardı. Çekinerek gittiği deplasmanda, rahat bir oyunla galip geldi ve ikinci yarıya ikide ikiyle başlamış oldu. Sarı kırmızılılara galibiyeti getiren golleri; Falcao, Emre Akbaba ve Adem Büyük kaydetti. Emre Akbaba oyunu ve golleri ile sahalara formda döndü. Galatasaray’ın en önemli transferi! diyebiliriz, sakatlıktan döndüğü için. Falcao9 da ısınmaya başladı ligimize. Feghouli bildiğimiz gibi. Sarracchi iyi çıktı, solda iyi oynuyor. Konyaspor için yorum yapmaya gerek yok evinde 3-0 kaybediyor ise, yorumu Aykut’a bırakalım bir takım mazeretler üretecektir.

 

BEŞİKTAŞ, Abdullah Avcı ile yolları ayırdıktan sonra, yardımcı hoca nezaretinde Göztepe deplasmanına çıktı.  Beklenildiği gibi, maçı Göztepe kazandı. Onlar da yeni stadlarında ilk defa oynadılar. Göztepe'ye galibiyeti getiren golleri Halil Akbunar ve ilk yarının uzatma dakikalarında Borges kaydederken,  Serdar Gürler de iki golün asistini yaptı. Beşiktaş'ın maçtaki tek golünü ise ilk yarıda penaltıdan Burak Yılmaz kaydetti. Sergen Yalçın ile Beşiktaş anlaştı, bakalım Sergen çare olabilecek mi Beşiktaş’a?

 

Haftanın diğer maçlarında;

 

 Kayserispor ile Ankaragücü, Mensah (Penaltıdan) ve  Alihan’ın karşılıklı golleri ile 1-1 berabere kaldı. 

 

 Alanyaspor, deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti. Alanyaspor'a galibiyeti getiren goller Cisse ve Salih Uçan'dan gelirken, Kasımpaşa'nın tek sayısını penaltıdan Quaresma kaydetti.

 

Denizlispor'a konuk olan Antalyaspor ise , 0-3'lük skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı ve kötü gidişe dur dedi. Antalyaspor’un gollerini yeni transfer Jahoviç,  Mukairu ve Blanco attı.

 

Trabzonspor-Malatyaspor maçı ise deprem nedeni ile TFF kararı ile ertelendi.

 

 

HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

 

Haftanın Oyuncusu: Serdar Gürler (Göztepe)

 

Haftanın Karması:                               





Kaleci: Muslera (GS)





Savunma: Isla (FB) Caulker (Alanyaspor) Ahmet Çalık (GS) Melnijak (Rizespor)





Orta Saha: Mukairu (Antalyaspor)  Halil (Göztepe) Kruse (FB) Serdar Gürler (Göztepe)

 

Forvet: Falcao (GS) Cisse (Alanyaspor)





Haftanın Hakemi: Cüneyt Çakır (Kayserispor-Ankaragücü maçı yönetimiyle)

 

Haftanın Teknik Direktörü: Tamer Tuna (Antalyaspor)

 

Haftanın Golü: Max Kruse (Fenerbahçenin Başakşehir’e attığı ilk gol)

 

Haftanın Hareketi: Fenerbahçeli taraftarların, deprem bölgesi için atkı ve berelerini tribünlerden sahaya atmaları ve Tolga Ciğerci’nin önce penaltı verilen kararda Hakem Fırat Aydınus’a hocam penaltı yok demesi.

 

 

Hazırlayan:

Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu

lokmanozkul@gmail.com