SÜPER LİG 15.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

 

İMPARATOR  VE  KRAL ÇIPLAK

 

HAFTANIN TAKIMLARI:







 







Manşetteki  ‘imparator’  dan kastımız Fatih Terim,  ‘kral’  dan kastımız ise Ersun Yanal’dır. Birilerinin bu ikisi de çıplak demesi gerekiyordu. 15.Hafta sonu itibariyle durum ayan beyan ortaya çıktı. Ellerindeki kaç yüz milyon dolarlık kadrolara ve dünya yıldızlarına rağmen başarılı olamıyorlarsa kusur elbette ki bunlardadır. Biri lider Sivasspor’dan şu an itibariyle 9, diğeri de 8 puan gerisinde. Sivasspor’un kadrosu da mütevazi. Şimdi devre arası onlardan oyuncu alıp, onları başarısız kendilerini de başarılı yapmaya çalışacaklar. Sivasspor bu tuzağa düşmemeli. Hiçbir oyuncusunu satmamalı veya kiralamamalı. Hatta takım dengesini bozmayacak şekilde takviye yapmalı. Bu sene de, Anadolu’dan çıksın şampiyon.  Sivasspor istikrarını korursa bu sene finali görür. Evet Fatih Terim ile Ersun Yanal’ın kariyerlerine saygı duymakla birlikte bu sene dip yaptıklarını da söylemeden edemeyeceğim. Abdullah  Avcı’nın daha kredisi var. Yeni bir takım yeni bir düzen, iyi de toparlanmışlardı, 6 da 6 yapmışlardı  lakin Sergen’in fendi Abdullah’ı yendi. Şu an Beşiktaş’ın çocukları! revaçta. Sergen Yalçın, Rıza Çalımbay, Tayfur Havutçu, Mehmet Özdilek..

 

Bu girizgahtan sonra maçlara bakalım:

 

SİVASSPOR-FENERBAHÇE: Lider Sivasspor evinde Fenerbahçe'yi ağırladı. Ligde son 6 maçını kazanan ev sahibi ekip, sarı lacivertli ekibi de 3-1 yenerek üst üste 7. galibiyetini aldı. Karşılaşmada Sivasspor'a 3 puanı getiren golleri Fernando, Emre Kılınç ve uzatmada Ziya Erdal kaydetti. Fenerbahçe'nin maçtaki tek golünü ise 85. dakikada Deniz Türüç kaydetti. Fenerbahçe’de Sadık sakatlanarak oyundan çıktı ve sezonu kapattı. Maçta, Sivasspor’a karşı Fenerbahçe tepki koyamadı, oyun üstünlüğü kendinde olmasına rağmen pozisyon üstünlüğü ev sahibi ekipteydi. Çok kolay pozisyon verdiler. Tiki taka yan pas, kaleciye geri pas böyle oyun mu kaldı, hangi devirde yaşıyorsunuz. Kruse takımın en kötüsüydü, adam afedersiniz mabadını kaldıramıyor ama 11 in gediklisi. Rodrigues, Kruse, Gustavo fos oyuncular. ErsunYanal’ın yol yakınken bunlar yerine yerlilere dönmesi gerekir. Deniz, Ferdi, Tolga gibi..  Bu abartılmış oyuncuların, birkaç Anadolu çocuğunun becerisiyle foyası Sivas’ta ortaya çıktı. Ersun hoca, sahi Deniz niye kulübedeydi 70 dakika? Ferdi gibi bir enerji 63 dakika niye bekletildi. Karşınızdaki takım efor koyuyor ortaya... Siz, “tiki taka” halı saha maçı yapıyorsunuz. Son kredilerin bunlar, böyle giderse sana yol gözüküyor. Sivasspor’u ve Rıza hocayı tebrik ediyorum. Sivasspor’da şu öne çıktı demeyeceğim takım olarak güzel oynadılar. Başarılarının devamını diliyorum..

 

GALATASARAY-ANKARAGÜCÜ:  Galatasaray evindeki karşılaşmada,2-0 öne geçtiği halde, son 18 dakika 10 kişi oynayan Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı ve çok değerli iki puan bıraktı. İlk yarısı golsüz eşitlikle geçilen maçta Galatasaray'ın aradığı gol Feghouli'den geldi. Bu arada 72. dakikada kırmızı kart gören Orgill, Ankaragücü'nü 10 kişi bırakırken, bitime 7 dakika kala penaltı kazanan sarı kırmızılılar Belhanda'nın golüyle farkı ikiye çıkardı 2-0. Bitime iki dakika kala İlhan Parlak'ın penaltı golüyle ayağa kalkan Ankaragücü, 90+1'de İlhan’ın asisti ve Kitsiou'nun kaydettiği golle 1 puana uzanmayı başardı.Bu gol Türk Telekom Stadı’nda soğuk duş etkisi yaptı, kazanıldı denilen maç iki dakikada beraberliğe döndü. Bu sonucu hazırlayan ilk neden Marcao’nun gereksiz penaltı yaptırması idi. Diğeri de Fatih Terim’in oyuna yanlış müdahaleleri. Ankaragücü’ne ise açık söylemk gerekirse Orgill’in kırmızı görmesi yaradı zaten ne oynadığı da belli değildi, saçma sapan işler yapıyordu. Maçın yıldızı ise ilhan Parlak’tı.

 

BEŞİKTAŞ-MALATYASPOR:  Beşiktaş evinde  Malatyaspor'u ağırladı. Son 6 maçını kazanan ev sahibi ekibi Sergen Yalçın yönetimindeki sarı siyahlılara evinde 2-0 mağlup oldu. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın puan kaybetmesinden sonra Beşiktaş da evinde puan alamadı. Karşılıklı ataklar ile başlayan maçın ilk yarısında gol olmadı ve iki takımda soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti. Karşılaşmasının 41. dakikasında siyah-beyazlı tribünler, oyunun çok sık durması üzerine Sergen Yalçın’a çağrıda bulunarak, “Sergen takımı ayağa kaldır” tezahüratı yaptı. İlk yarı göze çok hoş gelen bir oyun  yoktu. Maçın ikinci yarısı daha hızlı başladı. Karşılıklı ataklar sonucunda, maçın 85. dakikasında Bifouma attığı müthiş bir gol ile takımını öne geçirdi. Malatyasporlu oyuncular gol sonrası büyük sevinç yaşadı, Sergen hoca sevince dahil olmadı. Bu dakikadan sonra Beşiktaş inanılmaz bastırdı lakin gol atamadığı gibi Güven son anlarda bir penaltıya da neden oldu ve Jahoviç’in penaltı golüyle maç 2-0 a geldi. Maçın en iyisi Bifouma idi. Malatyaspor’da kaleci Farnolle, Mina ve Guilherme öne çıkanlar arasındaydı. Beşiktaşlı oyuncular idare etti desek yeridir.

 

TRABZONSPOR-DENİZLİSPOR: Trabzonspor sahasında konuk ettiği Denizlispor'a 2-1 mağlup oldu.



Trabzonspor baskılı oynadığı karşılaşmanın ilk yarısını Oğuz Yılmaz'ın kendi kalesine attığı golle 1-0 önde tamamladı. Trabzonspor'un ayrıca Sturridge ile bulduğu gol VAR incelemesi sonrası ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. İkinci yarıda Trabzonspor defansındaki açıkları değerlendiren ve ofansif oyundan dolayı geri dönemeyen oyuncular sonrası, Denizlispor'a beraberliği getiren gol eski oyuncusu ve sakatlıktan dönen Rodallega'dan geldi. Bitime 8 dakika kala aynı Rodallega bir kez daha sahneye çıktı ve konuk ekibe 3 puanı getiren golü kaydetti 1-2. Denizli adına bu galibiyette en önemli pay kaleci Stackhowiak ve Rodellaga’nın. Trabzonspor bu sonuçla çok büyük bir fırsat tepti ve aşırı ofansif oyunun sonucunu mağlubiyetle gördü.

 

BAŞAKŞEHİR-KONYASPOR: Bir başka fırsat tepen de  Başakşehir oldu. Rahat almasını beklediğimiz Konyaspor maçından beraberlikle ayrıldı. Karşılaşmanın ilk yarısını Ponck'un golüyle 1-0 önde kapatan ev sahibi ekip, ikinci yarıda Milosevic'in golüne engel olamadı ve sahadan 1-1 lik sonuç çıktı.

Haftanın diğer maçlarında; Alanya ile Antalya 0-0 berabere kalırken, Kasımpaşa, Rizespor’u deplasmanda 3-0 mağlup etti. Stancu’nun yıldızlaştığı maçta, Gençlerbirliği- Göztepe’yi 3-1 yenerken, Gaziantep Futbol da, Kayserispor’u rahat oyun ve klas gollerle 3-0 mağlup etti.

.

 

HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

 

HAFTANIN OYUNCUSU: Rodellaga (Denizlispor)



 

HAFTANIN KARMASI: 

 

Kaleci: Stackhowiak (Denizlispor)





Savunma: Nazım Sangare (Antalyaspor) Mina (Malatyaspor) Caner (Sivasspor) Özgür Çek (Kasımpaşa)

 

Orta Saha: Guilherme (Malatyasor) Emre Kılınç (Sivasspor) Güray Vural (Gaziantep Futbol)

 

Forvet:  Bifouma (Malatyaspor) İlhan Parlak (Ankaragücü) Rodellaga (Denizlispor)

 



HAFTANIN HAKEMİ: Halis Özkahya (Trabzonspor-Denizlispor maçı yönetimiyle)

 

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: Mehmet Özdilek (Denizlispor)

 

HAFTANIN GOLÜ: Bifouma (Beşiktaş’a attığı gol)

 



HAFTANIN CEZA TAHTASI: Fatih Terim, Ersun Yanal, Abdullah Avcı, Ünal Karaman.



 

Lokman ÖZKUL

[email protected]

Spor Yazarı ve Yorumcu

AFYONSPORHABER.COM