SÜPER LİG 13.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

 

LİGDE HESAPLAR DEĞİŞİYOR



 

HAFTANIN TAKIMLARI: BEŞİKTAŞ-ALANYASPOR





 

Süper Lig 13.Hafta da birbirinden ilginç ve tartışmalı maçlara sahne oldu.Haftanın en önemli maçında Trabzonspor ile Galatasaray son dakika golü ile berabere kaldı. İlk yarısında Galatasaray’ın pek bir varlık gösteremediği maçta, golü de bulan bordo mavili ekip oldu. Soldan kullanılan serbest vuruşta,Sörloth kafayı o kadar kolay vurdu ki, belki antrenmanda bile bu kadar kolay vurmuyordur. Sörloth % 100 lük iki pozisyonu da değerlendiremedi. Atamayana atarlar kuralı işledi ve Nagatomo son dakikada topu tavana astı 1-1. Maçın hakemi Ali Palabıyık iki takım için de ciddi yanlışlara düdük çaldı. Maçın adamları; Sörloth, Abdülkadir Parmak, Nagatomo ve Muslera idi.

 

FENERBAHÇE, İzmir’de kabus gibi bir yönetim ile karşılaştı. Bu maçı iki taraf için de değerlendirmek lüzumsuz çünkü maçın çok önüne geçen, ısrarla yanlış kararlar veren A.Bitigen ve VAR hakemi art niyetlerini gösterdiler. Bu Bitigen’i ilk maçtan beri takip ediyorum, ligin açık ara en kötü hakemi. Kesinlikle bu ligde düdük çalmamalı. Maç içinde Fenerbahçe aleyhine verilen penaltı hemen gözünün önünde ve açısı da çok iyi, önce hamle topa diye işaret yapıyor sonra VAR a gidiyor. Be adam hemen gözünün önündeki pozisyona bile karar veremiyorsan bu ligde işin ne? Ağır çekim yanıltıyor, Gustavo’nun hamlesi tamamen topa. Göztepeli abartılı bir şekilde bırakıyor kendini. Bence penaltı değil, Göztepeliler ayakları çime takılıp düşünce bile penaltı istiyordu. Çünkü o cesareti hakemden alıyorlardı. Penaltının kullandırılması kurtarılan topun Göztepe kalesinde gol olması ve ardından tekrar VAR. Kaç maçta bu penaltı kuralını uyguladınız da şimdi uyguluyorsunuz Bitigen Efendi?  Şimdiye kadar 31 penaltıda ihlal yapılmış sadece iki penaltıda tekrar olmuş. Kurallar Fenerbahçe olunca mı aklınıza geliyor, uygulanacaksa herkese uygulansın. O top gol olmasaydı yine aynı kararı verecek miydiniz? Hiç zannetmiyorum. Aslında derslik bir gol ama hakemlerin canı öyle istedi.

 

Vedat’ın indirdiği topu gol yapan Rodrigues’in pozisyonu neredeyse 4,5 dakika incelendi acaba birşey bulur da iptal eder miyiz diye. İşte bu olay art niyetin dışa vurumudur. Yakalandınız! Bitigen ve Var hakemi hatta Mhk. İngiltere’de pozisyonların incelenme süresi 30 saniyeyi geçmiyor. Bizim çıplak gözle süzdüğümüz olayı adamların çözmesi neredeyse 5 dakikayı buldu. Ve daha nice pozisyonlar.. A.Bitigen efendi, büyük ihtimalle eski hakem olan babanın torpili ile Süper Lig hakemi oldun lakin bu lig senin işin değil. Ehil olanlar yönetsin maçları, bak Zorbay Küçük alt klasmandan gelmesine rağmen ne güzel maçlar yönetiyor. İyi yöneteni, tarafsız kalanı takdir ederiz, bütün hakemler ve takımlar için de öyle.

 

BEŞİKTAŞ, Kayserispor karşısında baştan sona üstün oynadığı ve çok daha farka gidebileceği karşılaşmada zorlanmadı hatta maçı çok rahat aldı. Siyah Beyazlılar kendisi için çok kolay geçen maçta; Burak (2) Atiba ve Gökhan’la farklı galip geldi ve üst sıralara tırmanışını sürdürdü. Abdullah Avcı’nın sistemi oturuyor artık Beşiktaş’a. Beşiktaş’ta günün adamları Burak ve Atiba’ydı.

 

BAŞAKŞEHİR, Antalyaspor’u iyi oyun ve net bir skorla 2-0 mağlup etti, Clichy çok güzel bir gole imza attı.

 

Lider SİVASSPOR, Kasımpaşa’yı iyi oyunla 2-0 mağlup ederken; Alanyaspor, Ankaragücü karşısında özellikle son 10 dakikada gol oldu yağdı 5-0. Gençlerbirliği- Malatyaspor maçı gol düellosuna sahne oldu. Zevkli maç 3-3 sona erdi. Denizli, Gaziantep’ten evine 3 puanla dönerken, Rizespor Konyaspor’u daha da farka gidebilecek maçta 3-1 mağlup etti.

 

 

HAFTANIN GÖRÜNÜMÜ

 

Haftanın Oyuncusu: Burak Yılmaz (BJK)

 

Haftanın Karması:  



Kaleci: Mert Günok (Başakşehir)

 

Savunma: Gökhan (BJK) Caner Osmanpaşa (Sivasspor) Serdar Aziz (FB) Clichy (Başakşehir)

 



Orta Saha: Hadi Sacko (Denizlispor) Atiba (BJK) Bakasetas (Alanyaspor) Djalma Campos (Alanyaspor)

  

Forvet: Oğulcan (Rizespor) Burak (BJK)



 HAFTANIN HAKEMİ: Ümit Öztürk (Beşiktaş-Kayserispor maçı yönetimiyle)

 

HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: Abdullah AVCI (Beşiktaş)



 HAFTANIN GOLÜ: Clichy (Başakşehir)



 HAFTANIN EN KÖTÜ HAKEMİ: Abdülkadir Bitigen (Göztepe-Fenerbahçe maçı yönetimiyle)

 

 

Lokman ÖZKUL

[email protected]

Spor Yazarı ve Yorumcu

AFYONSPORHABER.COM