SÜPER LİG 11.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ 4 BÜYÜKLER HAFTAYI KAYIPSIZ ATLATTI

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

SÜPER LİG 11.HAFTA DEĞERLENDİRMESİ

4 BÜYÜKLER HAFTAYI KAYIPSIZ ATLATTI





HAFTANIN TAKIMI: GALATASARAY

 

Sarsıcı Avrupa maçlarından sonra lige döndük ve tabir-i caizse kendi çöplüğümüzde! ötmeye başladık. Bu kafa ile de ancak bunu yapabiliriz. Altyapıdan oyuncu yetiştirmeden, sadece paraya odaklı oyuncularla başarının gelmesi  mümkün değil. Herşeyden önce ruh olacak oyuncularda. Başarıya aç oyuncular sahneye sürülecek. Milyon dolarlar,  avrolar dökülerek başarı gelmez. Bonuslarla yıllık 8 milyon avro maliyeti bulunan Falcao nerede, Trabzonspor’da Sturridge nerede? Müzmin sakat olduklarını bizim bile bildiğimiz  bu oyuncuları kimler aldı, kimler maliyetinden yüksek para vererek veya sakat olduklarını bile bile alarak haksız kazanç sağladı veya kulübünü zarara uğrattı, taraftarların bunları sorgulaması gerekiyor.

Manşetimizde de belirttiğimiz gibi, Başakşehir’i de dahil edersek, şampiyonluğa oynayan  5 takım da galip geldi. Fenerbahçe, Kasımpaşa’yı, Galatasaray-Gaziantep’i , Beşiktaş Denizli’yi , Trabzonspor’da Alanyaspor’u geçerek üçer puana uzandılar. Sivasspor  sade  ve gösterişsiz gelerek zirveye oturdu. Gençlerbirliği Ankargücü’nü son anlarda  buduğu gol ile geçti. Göztepe ile Malatyaspor arasında puanlar paylaşıldı. Maçların ayrıntılarına geçelim:

 

FENERBAHÇE-KASIMPAŞA: Süper Lig'de 11. haftanın açılış maçında Fenerbahçe, sahasında Kasımpaşa'yı 3-2 mağlup etti ve iki günlüğüne maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

 

Fenerbahçe maça hızlı başlamaya çalıştı, Kasımpaşa da direnç koydu. Fenerbahçe önce Ozan’la ardından Gustavo’nun kafasında rakibin topu elle kesmesinden dolayı iki penaltı kazandı, bize göre ikisi de haklıydı. Vedat Muriç iki penaltıyı da gole çevirdi. Kasımpaşa maçta iki defa beraberliği yakaladı. Önce Halili ile ikinci yarıda da kaptan Ben Youssef ile eksik olmasına rağmen beraberliği yakaladı. Serdar Aziz 2-2 den hemen sonra kornerden gelen topa kafasının tersi ile harika vurdu ve sarı lacilileri tekrar öne geçirdi 3-2.  Maçın 72. dakikasında Fenerbahçe’de İsla’nın atılması ile 10 kişi kaldı ki doğruydu kırmızı. İki takım da sahada eşitlenmiş oldu..Kalan dakikalarda iki takım da yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve karşılaşmayı Fenerbahçe 3-2 kazandı.

Fenerbahçe bu sezonki en kötü oyununu oynadı, Emre’nin yokluğu ile izah edilmemeli. Kendi evinde bu kadar kötü oynamaya hakkı yok. Kasımpaşa çıktı9 paşalar gibi oynadı, kırmızı görüp eksik kalmasalardı daha fazla direnç koyabilirlerdi. Kemal Özdeş’i tebrik ediyorum cesur oynatmasından dolayı, oyunu güzelleştiriyorlar. İlk yarı Yusuf Erdoğan çok hareketliydi özellikle İsla’yı dağıttı. Bir de asist yaptı. Oyunda kalsa daha çok iş yapabilirdi. Fenerbahçe’de Rodrigues’in başını çektiği birçok oyuncu oyunda sırıttı. En iyileri Serdar Aziz’di.

 

GAZİANTEP FUTBOL-GALATASARAY: 11. hafta mücadelesinde Gaziantep FK'ye konuk olan Galatasaray, 0-2'lik skorla galibiyete uzanarak 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı ve yara sardı. Galatasaray ilk yarıyı forse etti, ikinci yarıda rölantiye aldı kimi zaman Gaziantep üstün oynadı ancak istediğini iki golle alan Galatasaray oldu. Önce Ömer Bayram’la uzaktan daha sonra da boş kaleye plase vuruşla Feghouli ile sarı kırmızılılar iki gol buldu ve rahatına baktı

Rotasyon işe yaradı ve fırsat  bulan oyuncular önceki maçta olduğu gibi fırsatı değerlendirdiler.  Jimmy Durmaz ve Taylan’da kadroda düşünülmeliler. Maçın iyilerinden olarak; Ömer Bayram, Emre Taşdemir ve Feghouli’yi sayabiliriz.

BEŞİKTAŞ-DENİZLİSPOR: Beşiktaş, sahasında Denizlispor'u zorlansa da 1-0 mağlup etti.

 

Maça etkili başlayan Beşiktaş, buna karşın aradığı golü bulamayınca devreye golsüz eşitlikle girdi. İkinci yarıda oyuna müdahale eden Abdullah Avcı, ilk hamlesinde sonuca gitti. 61. dakikada Caner'in yerine oyuna giren N'Koudou, çaprazdan şık bir golle siyah beyazlıları 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda da oyunun kontrolünü elinde tutan Beşiktaş, hata yapmadı ve milli araya 1-0'lık galibiyetle girdi. Denizlispor’un da çok önemli pozisyonları vardı ve bunları değerlendiremedi. Beşiktaş’ta Karius günündeydi. Siyah beyazlılar 5 haftadır kazanarak doğru yolda ilerliyor yönetim değişliği yaramış gibi Kara Kartal’a. Maçta Özgür Yankaya çok yanlış kararlara imza attı bu hakeme maç vermemek lazım yıllardır böyle bu. Özellikle Diaby’ye yapılan harekete sadece sarı göstermesi faciaydı.

 

TRABZONSPOR-ALANYASPOR: Trabzonspor sahasında lider Alanyaspor'u 1-0 yendi v e liderlikten etti. Karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçti ve 0-0'lık eşitlik ile sona erdi. İkinci yarıda Trabzonspor daha etkiliydi. Trabzonspor, Majid Hosseini'nin penaltıdan attığı golle ile 1-0 öne geçti. 81. dakikada deplasman takımından Fernandes üst üste gördüğü iki sarı kartla kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.  VAR incelemesi sonrası Bordo - Mavililer bir penaltı daha kazanırken, topun başına gelen Hosseini'nin kullandığı penaltıda, Alanyaspor kalecisi Marafona kalesini gole kapattı. Geri kalan dakikalarda Alanyaspor’un çabası beraberliğe yetmedi ve Trabzonspor sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Sörloth sakatlanıp çıktı, Nwakamae iyiydi lakin hakeme yönelik orantısız hareketlerinden dolayı kırmızı kart görmeliydi.

 

SÜPER LİGDE DİĞER MAÇLAR:

 

•             Gençlerbirliği 2 : 1 Kayserispor

•             Sivasspor          2 : 0 Konyaspor

•             Rizespor         1 : 0 Antalyaspor

•             Göztepe           1 : 1 Malatyaspor

•             Başakşehir      2 : 1 Ankaragücü

 

HAFTANIN KARMASI:       



Kaleci : Zafer (Rizespor)



Savunma: Gökhan (BJK) Abarhoun  (Rizespor) Serdar Aziz (FB) Emre (GS)



Orta Saha: Vişça (Başakşehir) Emre Kılınç (Sivasspor) Feghouli (GS) Ömer Bayram (GS)



Forvet: Vedat Muriç (FB) Crivelli (Başakşehir)

 

HAFTANIN OYUNCUSU: Emre Kılınç (Sivasspor)



HAFTANIN  HAKEMİ: Ali Palabıyık (Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı yönetimiyle)



HAFTANIN TEKNİK DİREKTÖRÜ: Rıza Çalımbay (Sivasspor)



HAFTANIN GOLÜ: Emre Kılınç (Sivasspor’un ilk golü)



HAFTANIN KURTARIŞI: Karius (Beşiktaş)



Haftanın Hareketleri: Kayserispor teknik direktörü Bülent Uygun’un 15 yaşındaki Emre’yi  ve genç Nurettin’i oynatması ve Emre’nin oyununu golle taçlandırması.

 



Hazırlayan: Lokman ÖZKUL

Spor Yazarı ve Yorumcu

lokmanozkul@gmail.com

WWW.AFYONSPORHABER.COM