AFYONKARAHİSAR (AA) – Afyonkarahisar Kızılay Kan Merkezi tarafından Sultandağı ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Afyonkarahisar Kızılay Gezici Kan Toplama merkezi doktoru Kubilay Akman, AA muhabirine, havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen gezici kan toplama aracına gelerek düzenli bir şekilde kan bağışında bulunan tüm Sultandağlılara teşekkür etti.
18-65 yaşları arası önemli bir sağlık problemi bulunmayan 50 kilogram üzeri herkesin 3 aylık aralıklarla yılda 4 defa kan bağışında bulunabileceklerini belirten Akman, kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı ile birlikte Kızılay Kan toplama merkezlerine başvurmalarını, toplanan kanların çeşitli testlerden geçirildikten sonra Afyonkarahisar genelindeki tüm hastanelere dağıtıldığını söyledi.
Düzenli olarak ilçe ve bazı beldelerde Kızılay Kan Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlediklerini kaydeden Akman, önemli bir vatandaşlık görevi olan kan bağışının yaygınlaşması gerektiğini bağışlanan bir ünite kanın zaman zaman 3 hastanın ihtiyacını karşılayabileceğini de sözlerine ekledi.