Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde meyve bahçelerinin sulanması amacıyla kullanılan kuyuların elektrik trafolarının çalınması nedeniyle bahçelere su verilemiyor.
Sultandağı Toprak Sulama Kooperatifi Başkanı Abdullah Kırtaş, AA muhabirine, meyve bahçelerinin sulanmasında kullanılan DSİ’ye ait sulama kuyularına enerji sağlayan elektrik trafolarının hırsızlar tarafından çalındığını ve sulama kooperatiflerinin çalınan trafo başına 10 bin lira maddi zarara uğradığını kaydetti.
Terzikavağı mevkisinde bulunan sulama kuyusuna ait elektrik trafosunun hırsızlar tarafından madeni yağı ve bakır kabloları için çalındığını öne süren Kırtaş, şöyle konuştu:
”Geçen günlerde de iki trafomuz çalınmıştı. Son iki ayda toplam 3 trafomuz hırsızlar tarafından çalındı. Kooperatifimizin zararı 30 bin lira üzerinde olduğu gibi sulama sezonunda yapılan hırsızlıklarda meyve bahçelerine su veremiyoruz. Bu da vatandaşların tepkisine neden oluyor. Hırsızlar bir trafodan 700 lira kar sağlamak için sulama kooperatiflerini trafo başına 10 bin lira zarara uğratıyor. Yıllardır sulama kooperatiflerinin en büyük sorunu haline gelen trafo ve kablo hırsızlığının önüne geçilemiyor. Hırsızların caydırıcı cezalar almadıkları için sorun büyüyerek devam ediyor. Sultandağı ve çevresindeki sulama kooperatiflerine hırsızların verdiği zarar yıllık 200 bin lirayı buluyor.”