Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

AFSÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşegül Bükülmez, Şuhut Kurtuluş İhsan Küçükarslan Ortaokulu 5. sınıf öğrencilerine ve Şuhut Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerine sağlıklı beslenme konulu seminer verdi. İki oturum şeklinde gerçekleştirilen seminere Şuhut Kaymakamı Nurullah Kaya, İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu, Şube Müdürleri Mustafa Kemal Avşar, Abdullah Kaya ve Ar-Ge ekibi katıldı.

Dünya Sağlık Örgütü’nün 2019 verilerine göre çocuklarda sağlıklı beslenmenin dünyayı tehdit eden ilk on sağlık problemi arasında üçüncü sırada yer aldığını belirten Doç. Dr. Bükülmez, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de obezite oranlarının giderek arttığını söyledi. Sağlıklı beslenmenin çocukların hem zihinsel hem de ruhsal gelişimi üzerindeki etkisine dikkat çeken Doç. Dr. Bükülmez, etkileşimli olarak verdiği seminerde öğrencilerin beslenmeye ilişkin sorularını cevapladı.

Öğrencilere sağlıklı beslenme envanteri de uygulanan seminer, Şuhut Kaymakamı Kaya ve beraberindekilerin Doç. Dr. Bükülmez’e plaket takdimi ile sona erdi.