CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, 2020 yılında yaptıkları çalışmaları anlattı...

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, 2020 yılında yaptıkları çalışmaları anlattı...


AÇIKLAMA ŞÖYLE:


CHP İl Başkanlığı olarak göreve gelir gelmez, önce ilimizin öncelikli sorunlarını tesbit etmeye çalıştık. Biz Mart 2020’de göreve geldik. Hemen Pandemi süreci başladı maalesef.
 

PLAZMA KONUSUNU GÜNDEME GETİRDİK

Afyon Kızılay plazma bağışı almıyordu. Bu durumda ihtiyacı olan hemşerilerimiz panik halinde, çaresiz, çevre illerden bulmaya çalışıyordu. Böylesi önemli bir salgın varken Afyon Kızılay’ın plazma bağışı almaması kabul edilemezdi. CHP İl Başkanlığı olarak  bu konuda sürekli yaptığımız açıklamalarımız sonrasında Afyon’da Kızılay kan merkezinde plazma bağışı alınmaya başlandı. 

Böylesi insan sağlığıyla ilgili önemli bir konuda katkıda bulunmuş olmaktan elbette mutluyuz. Destek verenlere ve gündeme gelmesine yardımcı olan basınımıza teşekkür ederim. 
 

ŞUHUT YOLU KONUSU

Afyon-Şuhut arasındaki 25 km.lik karayolu yapımı yarım bırakılmış, yıllardır kaderine terk edilmişti. Defalarca ölümlü kazalar olmasına rağmen kimsenin umurunda bile değildi. Biz bu konuyu da sürekli olarak Afyonumuzun gündemine taşıdık. En sonunda Ulaştırma Bakanı geldi ve o yolun vehametini gördü. Sonunda bir bölümü de olsa, yeniden yol yapımına başlandı. 
 

KENTSEL DÖNÜŞÜM KONUSU

Afyonun en önemli gündemi Kentsel Dönüşüm. 1 Ağustos 2020’den bugüne sürekli olarak Kentsel Dönüşüm konusunu gündeme getirdik. O günden önce kimse bu konuyu konuşmuyordu. 

Önce muhtarlarla görüştük. 
“Kentsel Dönüşüm yapılacakmış, nasıl ve ne şartlarda yapılacak, sizin haberiniz var mı” diye sorduk. Muhtarlar bilmediklerini söylediler. 

Sonra mahalle sakinleriyle görüştük. Onlarda “bize bişey söyleyen olmadı, haberimiz yok” dediler. Durumun vehameti ortaya çıktı. Biz bu işin peşini bırakmayacağız dedik ve sürekli üzerine gittik. Halkı aydınlattık. 
 

ŞEHRİN GÖZDE YERLERİNE ON PARAYA DEĞER BİÇİLMİŞ

Sonunda Akp vekilleri, belediye başkanı, TOKİ yetkilisinin ve halkın katıldığı bir toplantı düzenlendi. İşte o toplantı dönüm noktası oldu. Vatandaş kendi gözleriyle gördü, kulaklarıyla duydu. Şehrin en gözde yerlerine kör on paraya değer biçilmişti. Halk tepkisini gösterdi, iktidar temsilcileri geri adım attı. 25 Şubat’ta yapılacağı söylenen ihale, ileriki bir tarihe ertelendi. Biz halkın malını hiç kimseye peşkeş çektirmeyeceğiz. 
Kentsel Dönüşüm olmalı, ancak mal sahiplerinin rızasıyla olmalı. TOKİ den geri alınmalı. Belirlenen proje kapsamında Afyonun kendi müteahhitleri yapmalı. Hem Afyonun esnafı hem de mal sahipleri kazanmalı. 

Bu önemli bir konudur, sürekli takipçisi olacağız.  
 

MÜZE KOMPLEKSİ KONUSU

Bir de bizim yıllardır bitirilemeyen Yeni Müze Kompleksimiz var. 15 Aralık 2020’de yeniden tamamlama  ihalesi yapılmış. 
İhale bedeli 50 milyon 555 bin 373 TL. 
Gelen toplam ödeneği 2020 yılı 16 milyon 420 bin TL. 
İşin süresi 680 gün. 
Yüklenici firma Kançul İnşaat 

Şimdi, bu inşaat 2011 yılında 20 milyonun üzerinde bir tutar karşılığında bitirilmek üzere ihale edilmiş. 

Sonra müteahhit işi tamamlamadan (iflas ettiği gerekçesiyle) bırakıp gitmiş. 

Daha sonra bir tamamlama ihalesi yapılmış. 
İhale Bedeli 30 milyon 288 bin 973 TL 
Yüklenici firma Kançul İnşaat. 

1- 2011 de 20 milyonun üzerinde bir bedelle ihale ediliyor. 
2- Daha sonra 30 milyonun üzerinde bir bedelle Kançul İnşaata ihale ediliyor. 
3- Geçtiğimiz ayın 15’inde yine tamamlama ihalesi yapılıyor ve yine aynı firmaya, Kançul İnşaata veriliyor. 

Toplamda 100 milyonun üzerinde bir bedel söz konusu. 
Akp il başkanı, Akpli vekiller kültür bakanlığına giderek ihalenin yapılmasını sağladık deyip, 10 yıldır neredeyse müzelik olan binanın üzerinden siyaset yapmasını da anlayabilmiş değiliz. Bu konuyu yakından takip edeceğiz. Harcanan paralar devletin parasıdır, saçı bitmedik yetimlerin hakkıdır. Yetkililerden anlaşılabilir, mantıklı bir açıklama bekliyoruz.
 

EĞİTİMDE 63'NCÜ SIRADAYIZ

Afyonumuzun en önemli sorunlarının başında eğitim gelmektedir. Eğitim başarı sıralamasında 63. sırada. Bu önemli konuyu ve geri kalmışlığı irdeleyeceğiz! 2021’de de Afyonumuzun çok önemli sorunlarını, çözümlenmesi için gündeme getirmeye devam edeceğiz. Bunlardan bir tanesi de su sorunudur. Kuraklık ülkemizin tamamını tehdit eder durumdadır. Akdeğirmen barajının sürekli tonlarca su kaçırdığı konuşulmakta bilinmektedir. Bu önemli konuların takipçisi olacağımızı yineliyorum. 

Saygılarımla