Cumhuriyet Halk Partisi ile İyi Parti arasında kurulan Millet İttifakı Milletvekili seçimlerinden sonra 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde İttifak yapma kararı almalarından sonra, Afyonkarahisar ve ilçelerinide içine alarak sağlanan Afyonkarahisar İttifakının seçimlerde iddialı hazırlanması sonuçu ilçelerdeki ittifak çalışmalarını hızlandırdı.

Şuhut'da Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı ile İyi Parti İlçe başkanlıkların yönetim kurulları tarafından alınan karar doğrultusunda ittifak çalışmaları olumlu neticelendi.  Adını ŞUHUT İTTİFAKI koydukları  mutabakat gereği Belediye Başkan Adayı Cumhuriyet Halk Partisinden bir dönem belediye başkanlığıda yapan Ekrem ÖZSOY oldu. İyi Parti Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Ekrem Özsoyu destekleyecek. Belediye meclis üyeliklerinde iki partide eşit olarak aday gösterecekler. İl Genel Meclisinde her parti kendi adayları ile seçime girecekler.

İttifak protokolunu Cumhuriyet Halk Partisi Adına İlçe Başkanı Şahin Aykanat, İyi Parti adına İlçe Başkanı Cengiz Oral imzaladılar. Protokol toplantısında İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Abdullah Umrhan ile Belediye Başkan Adayı Ekrem Özsoy’da hazır bulundu.