Şuhut Belediye Başkanlığı 2022 yılında kutlanacak olan Büyük Taarruz'un 100.Yıl kutlamalarına çok ve anlamlı bir çalışmayla hazırlanıyor.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

 Şuhut Belediye Başkanlığı 2022 yılında kutlanacak olan Büyük Taarruz'un 100.Yıl kutlamalarına çok ve anlamlı bir çalışmayla hazırlanıyor.

Büyük Taarruz'a bundan 100 yıl önce ev sahipliği yapmış olan Şuhut İlçesi, Büyük Taarruz'un 100.Yıl Kutlamalarına değerli bir anlam katması adına "Zafer Meşalesinin Yakıldığı Topraklarda 100. Yıl Temalı Hatıra Para" bastırıyor.

Bastırılacak Hatıra Paralar ile Şuhut İlçesi ve Büyük Taarruz Karargahı Atatürk Evinin Ulusal ve Uluslar arası anlamda tanıtımına katkı sağlamayı planlayan Şuhut Belediyesinin yapmış olduğu bu çalışma, İlçenin manevi tarihi ile bütünleşen bir nokta olma açısından oldukça önem taşıyor.

Dünya Nümismatik Para Koleksiyonları standartı ölçüsünde basılacak olan Hatıra Para ile ilgili açıklamalarda bulunan Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt şunları söyledi.

Şuhut Belediye Başkanlığı olarak bu yıl yüzüncü yılını kutlayacağımız Büyük Taarruz için farklı ve anlamlı projeler hazırlıyoruz.

 Büyük Taarruza ev sahipliği yapmış olan bu Kadim İlçede bu yılki kutlamalar oldukça anlamlı ve değerli olacak.

 Bu bağlamda, Büyük Taarruzun 100. yılını yıllar boyu saklanacak çok özel bir Hatıra Para ile taçlandırıyoruz.

 Basılacak olan hatıra para belirli bir sayıda basılacak olup, herhangi bir birim değer taşımayan Nümismatik yani koleksiyon değeri olan Hatıra Para kategorisinde üretilecek ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti A Protokolü başta olmak üzere İlimiz protokolü ile birlikte Kamu Kuruluşlarına ve Türkiye de ki bir çok müzeye gönderilecek.

 Dünyanın en önemli Nümismatik Para Koleksiyonerleri sitelerinde de Dünya Hatıra Para Koleksiyonları kategorisinde yer alacak hatıra para ile aynı zamanda  Şuhut adına çok değerli bir Uluslar arası tanıtıma imza atılacak dedi.

 Şuhut Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan Hatıra Para Projesinin dağıtımı Zafer Haftası öncesinde tamamlanacak.