ŞUHUT 'AKILLI BELEDİYECİLİK' İÇİN ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPTI

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar İGM olağanüstü toplanacak, gündemde 2 madde var!..Afyonkarahisar İGM olağanüstü toplanacak, gündemde 2 madde var!..

Afyonkarahisar'ın Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, akıllı belediyecilik faaliyetleri kapsamında önemli teknolojik dönüşümler gerçekleştirdiklerini belirtti. 

2017 yılında başlayan teknolojik yatırımlar, her yönüyle interaktif bir belediyecilik anlayışı ile vatandaşlara hizmet sunmasını sağladı. Teknolojinin insan hayatını kolaylaştırdığını ve bu nedenle belediye olarak teknolojiyi en verimli ve doğru şekilde kullanmak amacıyla büyük bir çalışma gerçekleştirildiğini söyleyen Başkan Bozkurt, "Belediyemiz göreve geldiğimiz günden itibaren eski yılların teknolojisini kullanmakla birlikte, ağ altyapısı olmayan, siber saldırılara karşı önlemsiz, güvenliksiz bir şekildeydi. Günümüz ihtiyaçlarına cevap vermeyen teknolojinin değiştirilmesi için önemli bir inisiyatif alarak bu konuya kökten bir çözüm getirmek için Bilgi İşlem Servisimize talimatı verdik. Belediyemiz tarihinde görülmemiş bir şekilde teknolojik dönüşümü gerçekleştirdik. Artık belediyemiz her işlemin interaktif bir ortamda yapıldığı belediye yönetim sistemi, kendi ağ altyapısı, siber saldırılara ve diğer güvenlik sorunlarına karşı önlemini almış bir kurum olarak halkımıza hizmet vermeye başladı. Belediyemiz hizmet binası ve dış birimlerimizde bulunan tüm bilgisayar ve yan donanımları yeniledik. Belediyemize son derece modern, yaklaşık 50 binlik nüfusa hizmet verebilecek kapasitede sunucu merkezi ve yönetim merkezi kazandırdık” dedi. 

Bu yatırımlar esnasında donanım ve diğer ürünlerde tercihlerinin yerli ve milli markalar olduğunun altını çizen Başkan Bozkurt, yaklaşık 1 milyon liralık bir yatırımla teknolojik dönüşümünü tamamlamış bir belediye olarak hizmet verildiğini kaydetti. Recep Bozkurt, "Günümüzde tüm vatandaşlarımız evlerinden, iş yerlerinden tek bir tuşla belediyemizin tüm hizmetlerine ulaşabildiği gibi, ödemelerini de yapabiliyor. Şu anda 3 dış birimimiz ana binamızdan internet bağlantısı alıyor, diğer birimlerimiz içinde bu çalışmalarımız devam ediyor. Bu yatırımlar sayesinde önemli tasarruflar elde ettik" şeklinde konuştu. 



“Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için önemli çalışmalar yaptık” 

Teknolojik dönüşümün yanı sıra belediye dış birimlerinde güvenlik problemi olan bölgelerin güvenlik kamerası sistemleriyle 7/24 takip edildiğini belirten Başkan Bozkurt, “Vatandaşlarımızın mal ve can güvenliklerini korumak, belediye yatırımlarımızın korunması maksadıyla, Canlı Hayvan Pazarı, Şehit İbrahım Imış Parkı, Cumhuriyet Parkı, Su Depoları, Atık su Arıtma Tesisi, İçme Suyu Arıtma Tesisi, Belediye Akaryakıt İstasyonu, Otobüs Yazıhanesi ve birçok tesis ve parkta kamera sistemi ile takip ve koruma yapıyoruz. Tüm bu yatırımlarımızı gerçekleştirirken tek kuruş kurulum masrafı ödemedik, malzemeleri alıp tüm kurulum, montaj ve bakımlarını kendi bünyemizde gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. 

Telefon giderlerinde yüzde 80 tasarruf 

Belediye bünyesinde gerçekleştirilen teknoloji atılımının bunlarla sınırlı olmadığını sözlerine ekleyen Başkan Bozkurt şunları kaydetti: 

“Belediyemiz açısından ciddi bir külfet oluşturan sabit telefonlarla alakalı da önemli bir çalışma gerçekleştirdik. Aylık yaklaşık 2 bin liralık telefon faturamız vardı. Buna çözüm olarak yine kendi bünyemiz ip santral sistemine geçerek, bu giderimizi yüzde 80 oranında düşürmeyi başardık. Bunun yanı sıra belediyemize telefonla ulaşan vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak maksadıyla yaklaşık 3 aylık bir test süresini de geçen sistemi devreye aldık. Yeni sistemle vatandaşın karşılama mesajı ile karşılanıp, istediği birime daha hızlı ulaşması sağlandı. Bu yatırımımız şu anda kendisini hem amorti etti, hemde vatandaşlarımız açısından büyük bir kolaylık sağlandı” dedi.