Afyonkarahisar Belediyesi,18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106. Yıl Dönümü ve Şehitler Günü nedeniyle Paşa Camii'nde buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram etti.

Belediyenin destekleri, Afyonkarahisar İl Müftülüğü 'nün organizasyonuyla Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106.'ncı yıldönümü ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Sabah Namazında Paşa Camii'nde buluşuldu.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Osman Alp, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı ve çok sayıda vatandaşımızın katıldığı programa

Ayasofya-i Kebir Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu ve Yeni Camii İmam Hatibi Emrullah Akbaş sabah namazının ardından okunan Kur'an-Kerim Tilavetleri, tesbihat dualarla şehitlerimizi anıldı.

Daha sonra Belediye tarafından o günün şartlarını hatırlatmak ve yaşatmak amacıyla vatandaşlarımıza savaş esnasında cephede askere verilen buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram edildi.

Kutsal vatan topraklarımız için canları pahasına savunarak, bu büyük zaferi milletimize armağan eden, tüm kahramanları rahmet, minnet ve şükranla yâd ettiklerini söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Tarihi Paşa Camiimizde sabah namazımızı eda ettik. Ayasofya-i Kerim Camii ve Yeni Camii imamlarımız burada program sundular. Halkımız büyük teveccüh gösterdiler. Bizlerde bugünün anısına Belediye olarak Çanakkale ruhunu insanlarımıza aktarmak ve ecdadın çektiği sıkıntıları gözler önüne sermek adına hangi zor şartlarda bu vatanı bize hediye ettiklerini görsünler diye onların karavanası olan buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram ettik. İnşallah ecdada layık olmaya sarf eden bir nesil oluruz. Bu vesileyle kutsal vatan topraklarımız için canları pahasına savunarak, bu büyük zaferi milletimize armağan eden, tüm kahramanları rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay ise 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle andıklarını söyledi.