Su Politikaları Derneği Yürütme kurulu Sandıklı Belediyesinde Jeotermal su kaynaklarının merkezi dağıtma sistemini ve jeotermal suyun seralarda kullanımını incelemek üzere Sandıklı Belediye Başkanlığını ziyaret etti.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Su yönetimi ve su güvenliği konusunda Uluslararası çalışmaları bulunan "Su Politikaları Derneği" tarafından ilçemizde içme suları ve Jeotermal sular için Sandıklı Belediyesi ve Sanjet A.Ş yetkilileri ile birlikte arazide incelemelerde bulundular.

 

Sandıklı içme suyu pompa merkezini ve bölgedeki sıcak su ile ısıtılan seralar ile ilgili olarak Sanjet A.Ş Genel Müdürü Jeoloji Mühendisi Bahadır Han Seyman'dan da bilgi alan heyet, teknik inceleme gezisine bu bölgelerden başlayarak bazı seraları ziyaret ettiler.

 

Yapılan görüşmede Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl; "Sandıklı’mızın yüzde 85'ini sıcak suyla ısıtıyoruz. Isıtmakta kullanılan sıcak suları dönüşünde büyük bir havzada toplayıp etrafında bulunan sıcak su kuyuları ile sıcaklığını yükseltip seralarımıza vereceğiz. Seralarda kullanılan sular burada bulunan toplama havuzlarında toplanarak reenjeksiyon kuyuları vasıtasıyla yer altına gönderiyoruz ve 18- 20 gün içerisinde bu suları tekrar kullanabiliyoruz.

 

Bu projeyle suyu sürdürülebilir, enerjiyi tasarruflu kullanarak gelecek nesillere potansiyel bir miras bırakmış olacağız. Şu anda 600 bin metrekareden fazla bir sera alanımız var, bu projemizle 1000 dönümün üzerinde bir teknolojik sera alanına kavuşacak ve Türkiye’de bir ilke daha imza atmış olacağız.” dedi.

 

İncelemelerin sonunda SPD Başkanı Dursun Yıldız ve Yürütme kurulu üyeleri Belediye Başkanı Mustafa Çöl’e gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ettiler. Dursun Yıldız Sandıklı Belediyesinin Jeotermal Sıcak Suyun Yönetiminde örnek bir çalışma yaptığını belirterek bu su yönetimi modelinin diğer kurumlara da anlatılması için Dernek olarak her zaman Belediyenin yanında olacaklarını ifade etti. Sandıklı Belediye başkanını da çalışmalarından dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.