Son Zamanların Yeni Trendi: Tiny House Konteyner Ev!

Gözden kaçırmayın

Türkiye'nin Uzay Yolculuğunda Yeni Bir Adım: İlk Astronot Öğrencilerle BuluştuTürkiye'nin Uzay Yolculuğunda Yeni Bir Adım: İlk Astronot Öğrencilerle Buluştu

Konteyner evler, her geçen gün daha da popüler olmaya devam ediyor. Özellikle çok büyük masraflara girmeden ev sahibi olmak isteyen vatandaşların ilk tercihi olan konteyner evler, hem enerji tasarruflu olmaları hem de kısa sürede tamamlanabilmeleri ile ön plana çıkıyor. Hazırlanması yalnızca 1 ila 2 hafta gibi bir süre alan konteyner yapılar yalnızca ev olarak değil, ofis gibi işlevler için de tercih edilebilir.

Betonarme evlere kıyasla çok daha uygun fiyata mâl edilebilen konteyner ev, servetler ödemeden müstakil ev sahibi olmayı mümkün hale getiriyor. Dahası, konteyner evler sanılandan çok daha kullanışlı ve uzun ömürlü. Uzmanların belirttiğine göre, iyi yapılmış bir konteyner ev tıpkı bir betonarme ev gibi dayanıklı olabilir. Üstelik günümüzde son teknoloji ile üretilen konteyner evler, 9 büyüklüğündeki depremlere karşı direnç gösterebilmekte.



Uygun Fiyatlı Müstakil Konteyner Ev Fırsatı

Müstakil ev, hem daha kişisel bir yaşam alanı oluşturabilmesi hem de çoğunlukla bir bahçeye sahip olması nedeniyle hemen hemen her bireyin hayalidir. Ancak müstakil evler, apartman dairelerine kıyasla çok daha pahalıdır. Bu noktada konteyner evler, uygun fiyatlı müstakil ev sahibi olma fırsatı sunuyor. İmar hakkı olan arsalara inşa edilebilen konteyner evler, fabrikalarda üretilip belirtilen arsadaki beton zemin üzerine inşa ediliyor. Bu sayede yeni yapılacak olan betonarme yapılar kadar aylar boyunca eve taşınmak için beklemenize gerek kalmıyor.

Günümüzde masrafların artması nedeniyle ev sahibi olma hayalini sürekli erteleyen vatandaşların yeni gözdesi haline gelen konteyner evler, beton evlere kıyasla konforlu ve ucuz yaşam alanı sağlamaktadır. Konteyner ev fiyatları kullanılacak materyal, evin büyüklüğü ve kaç kat olacağı gibi çeşitli unsurlara bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Bu nedenle fiyat bilgisi almak isteyen bireylerin mutlaka hayal ettikleri konteyner evleri uzmanlara tarif edip fiyat alması tavsiye ediliyor. Zira konteyner evler, tıpkı betonarme yapılar gibi birkaç bin TL olabileceği gibi yüzbinlerce TL’ye kadar fiyatlandırılabiliyor. Ancak temel olarak konteyner evlerin betonarmeye kıyasla neredeyse yarı yarıya olduğu biliniyor.



Konteyner Evlerin Yeri Değiştirilebiliyor
Konteyner evlerin en önemli özelliklerinden bir tanesi de demontaj işlemlerinin yapılıp evin sökülebilmesi ve farklı bir yere taşınabilmesi. konteyner evleri belirli materyaller kullanılarak üretiliyor ve panellerin uzmanlar tarafından sabitlenmesi ile son halini alıyor. Beton zemin üzerine kurulan konteyner evler, beton ile birleştirilmediğinden dolayı sökülebiliyor. Bu da demek oluyor ki, eğer farklı bir bölgeye taşınmak istiyorsanız ve gerekli arsa ve izinleriniz mevcutsa, evinizi yanınızda götürebilirsiniz.

konteyner evinizi yaptırdıktan sonra küçük işlemler ile evinizin konumunu değiştirebiliyorsunuz. Ancak bu noktada bazı hususlara mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin evinizin yerini değiştirmek istediğiniz alanda beton bir zemin hazırlanması, o alanda konut izni bulunması önemli unsurlar arasında yer alıyor. Ayrıca uzmanların söylemine göre, montaj ve demontaj gibi işlemler mutlaka profesyoneller tarafından yapılmalı. Aksi halde evin kurulumu hatalı olabilir ve farklı sorunlar ile karşılaşılabilir.

Konteyner Evler Sayısız Modelde Üretiliyor
Konteyner evler, günümüzde pek çok farklı şekilde üretilebiliyor. Sanılanın aksine konteyner evler eski zamanlarda olduğu gibi basit ve küçük konteyner görümüne sahip olmaktan çıktı. Konteyner ev modelleri, günümüzde her insanın istek ve ihtiyaçlarını karşılayabilecek şekilde planlanabiliyor. Özel mimar ve mühendislerin görüşleri ve müşterilerin istekleri üzerine hazırlanan konteyner evler, tek katlı olabileceği gibi dubleks ya da tripleks şekilde tasarlanabiliyor. Balkon, veranda, gibi özellikler eklenerek evler çok daha zengin bir görünüme kavuşturulabilir. Tabii ki, yapılan her ek işlem konteyner ev için ödemeniz gereken tutarı değiştiriyor.  Bu noktada hâlihazırda var olan konteyner ev modellerinden faydalanmak ve özel tasarımdan uzak durmak daha bütçe dostu oluyor.

konteyner ev türleri arasında en çok dikkat çeken modeller arasında karmod konteyner ev yer alıyor. Hem dayanıklı olması, hem de işlevsel bir yaşam alanı sunması ile sıkça talep edilen karmod yapılar, sağlam materyalde oldukları için çok daha uzun ömürlü oluyor. Ayrıca müşterilerin istediği modeller ile birleştirilip hem yapısı hem de estetiği ile beklentileri fazlasıyla karşılayabiliyor. Bu sayede konteyner evler çok daha üst düzeye erişiyor.