Bakan Koca: "Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım." dedi.

 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu ile yapılan toplantı sonrasında yeni açıklamalar yaptı. Bakan Koca gece saatlerinde yaptığı açıklamada, “Bugün 29 yeni tanı kondu. Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Ortadoğu ve Avrupa temaslıdır, 3’ü Umreden döndü. Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım” ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Koca akşam üstü yaptığı açıklamada ise "Uçuş yasakları 14 ülkeden 20'ye çıkarıldı. Yarın 08:00 itibarıyla İngiltere, İsviçre, S. Arabistan, Mısır, İrlanda ve Birleşik Arap Emirlikleri ile uçuşlar yasaklanacak..." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca "Dün toplam hasta sayımız 18 olmuştu. Pozitif çıkan yeni vakalar var, ancak analiz edilmekte olan numuneler var. Bu akşam pozitif çıkan toplam rakamı açıklayacağım..." diye konuştu.