Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki haftalık kısmı kapanmada beklenilen etki olmazsa daha kalıcı kararlar alınabileceğini de işaret etmişti.

Gözden kaçırmayın

Online Tesettür Giyim Alışverişinin KolaylığıOnline Tesettür Giyim Alışverişinin Kolaylığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki haftalık kısmı kapanmada beklenilen etki olmazsa daha kalıcı kararlar alınabileceğini de işaret etmişti.

Erdoğan'ın açıklamasına göre 27 Nisan'da sonra erecek 2 haftalık kısmı kapanma döneminde beklenilen düşüş yaşanmadığı gibi artışın da korkutucu boyutlara ulaşması hükümeti endişelendirdi.
Odatv'de yer alan son dakika haberine göre, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın resmi tatil olması ve ardından haftasonu tatilinin gelmesi tam kapanma tarihinin öne çekilmesini gündeme getirdi. 

Alınan bilgilere göre tam kapanma tarihinin Ramazan bayramını da içine alacak şekilde 23 Nisan ila 17 Mayıs tarihlerinde olacağı iddia edildi. Tam kapanma kararında ve tarihinin öne çekilmesinde turizm gelirlerinin de belirleyici olduğu değerlendiriliyor. 

İstanbul Valiliği pandemi gerekçesiyle kent genelindeki tüm eylem ve etkinlikleri 17 Mayıs'a kadar yasaklaması da dikkat çekti. 

 

TAM KAPANMA NEDİR

Tam kapanma kısaca dışarıda olması zorunlu kişiler dışında herkesin evde bulunması adlandırılabilir. Örnek olarak öğrenci ve öğretmenlerin online eğitime geçmesi, uzaktan çalışma imkanı bulunan kişilerin evden çalışmaları gibi.

Tam kapanma kararı çıkması durumunda dışarıda olması zorunlu meslek grupları dışında herkesin evde bulunması gerekecek. Yani Pazar günleri uygulanan kısıtlamanın her güne çıkarılması olarak isimlendirilebilir.

Sağlık çalışanları, güvenlik güçleri, fırınlar, bakkallar ve çalışmak durumunda olan kişiler yine kısıtlamadan muaf olacak.

Dışarıda çalışma durumu olmayan kişilerin tamamının evde bulunması ile tam kapanma gerçekleştirilebilecek.

Kısıtlamadan kimlerin muaf olacağı, hangi işletmelerin açık, hangilerinin kapalı olacağı ve tam kapanma kararının çıkıp çıkmayacağı ilk Kabine toplantısında netleşmiş olacak.