Asgari ücrete ek zam geliyor asgari ücret 11 bin 500 lira oluyor! İşte kulislerdeki bomba iddialar..

AK Parti'nin seçim öncesi elini güçlendirmek, kendisine kırılan seçmenin gönlünü alabilmek için maaş zamlarını peş peşe açıklayacağı belirtiliyor. İktidarın, en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkarmanın ardından, asgari ücrete çok daha büyük bir zam yapmaya hazırlandığı belirtiliyor. Asgari ücrete ek zam, seçim öncesi hesaplara yatacak.

Asgari ücretin seçim öncesi kallavi bir artış geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde "En düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkartıyoruz" dedi. AK Parti Meclis'e hemen "En düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olsun" yasa tasarısı verdi. Emekliye zam yasası önümüzdeki hafta Meclis'ten geçecek. 

Emekli maaşlarıyla ilgili yasa tasarısını Meclis'e veren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Cumhurbaşkanımızla konuştuk. 1100 TL ikramiyeye 900 TL ilave ile 2 bin TL olacak. Bu düzenlemeyi de yasa teklifine ekliyoruz." dedi.

Emeklilerden sonra bir müjde de asgari ücretli çalışanlara geliyor. AK Parti’nin seçim öncesi asgari ücrete sağlam bir ara zam yapmaya hazırlandığı önü sürüldü. 

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından Show TV'nin kulislerden aktardığı bilgilere göre, seçim öncesi asgari ücret 10 bin liranın üzerine çıkabilir. 

En güçlü beklenti asgari ücretin seçim öncesinde 10 bin TL'ye çıkması yönünde iken, bazı iddialara göre asgari ücrete en düşük emekli maaşına yapılan zam oranı kadar artış yapılabilir. 

En düşük emekli aylığına gelen artış kadar asgari ücrete de zam yapılması durumunda, asgari ücretin 11 bin 500 TL olması anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aralık ayında son asgari ücreti açıklarken Mayısı işaret ederek, "Beklenmedik bir durumla karşılaşırsak asgari ücrette yeni bir düzenleme daha yapabiliriz" demişti.

Türkiye’de yıllık enflasyon, Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre yüzde 55, ENAG’a göre ise yüzde 126.