REKTÖR SOLAK ÖĞRENCİ KULÜP VE TOPLULUKLARI İLE BULUŞTU

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

 

 

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Öğrenci Kulüpleri ve Toplulukları ile bir araya geldi.

 

Sabri Bektöre konferans salonunda kulüp ve toplulukların eksiklerinin giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Demir, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Doç. Dr. Yücel Ocak, Bolvadin Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Doç. Dr. Cantürk Kayahan, Çay MYO Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Koçak, Öğrenci Konseyi Başkanı Okan Özdemir ile kulüp ve toplulukların akademik danışmanları ve öğrenciler katıldı.

 

Toplantıda ilk konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Okan Özdemir, gerçekleştirilen faaliyetler ile AKÜ’ye değer katmak istediklerini söyledi. Ayrı ayrı kulüp ve topluluklar ile etkinlikler gerçekleştirildiğini söyleyen Özdemir, “Öğrenci Konseyi Başkanlığı olarak hep birlikte yaptığımız çok büyük projelerimiz oldu. Afrin’e erzak ve moral götürdük. Oraya biz aslında Öğrenci Konseyi olarak gitmedik, birkaç kulüp ya da topluluk olarak gitmedik. AKÜ olarak gittik” diye konuştu.

 

Öğrenciler için tüm imkanlar zorlanıyor

 

AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karakaş ise 2 yıl önce de benzer bir toplantı yaptıklarını ifade ederek, “O toplantıda öne çıkan başlıklar vardı, talepleriniz vardı. Biz söz vermiştik o dönemde. Bu taleplerinizi mevzuatın sınırlarını zorlayacak şekilde yapabileceğimiz ne varsa yapmaya çalıştık. Bir ofis ihtiyacınızın giderilmesi konusunda bir merkez oluşturduk. Araçların kullanımı konusunda il içi ve il dışı faaliyetlerinde kullanacağınız araçlar için imkanları son noktasına kadar zorladık. Tabii ki belli bir imkan var. Bu imkan dahilinde karşılamaya çalışıyoruz” dedi.

 

Kulüp ve topluluklar için program geliştirildi

 

Kulüp ve topluluklarda kaç öğrencinin üye olduğunu önceden bilinmediğini söyleyen Karakaş, “Üniversitemiz Kalite Kurulu tarafından bir değerlendirmeye tutuldu. Bu anlamda Kulüp ve Topluluklar da bir başlıktı. Yaptığımız faaliyetler olumlu değerlendirildi ama bir hususta eksiklik yaşadığımız ortaya çıktı. Kulüp ve topluluk sayısı belli ancak bu kulüp ve topluluklarda faaliyet gösteren öğrenci sayısı tam olarak belli değildi. Biz de bu yüzden bir program hazırladık” dedi. Hazırlanan program ile öğrenci sayısı dışında birçok kolaylık yaşanacağını dile getiren Karakaş,  “Başka talepleri de giderme, işleri kolaylaştırma ve hızlandırma anlamında da kullanabileceğimiz bir program hazırladık. Sizin de talepleriniz doğrultusunda bu program şekillenip son haline sokulacaktır. Esasında sadece istatistik için yapmadık bu programı. Faaliyetleri hızlandırmak ve iletişimi güçlendirmek istedik, işi yavaşlatan prosedürleri ortadan kaldırmak istedik” şeklinde konuştu.

 

AKÜ öğrenci odaklı bir üniversitedir

 

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise AKÜ’nün öğrencileri önemseyen, öğrenci odaklı eğitim öğretim faaliyetleri içerisinde yer alan bir üniversite olduğunu kaydetti. Öğrenci topluluk ve kulüplerinin ihtiyaçlarının olabileceğini belirten Solak, “İhtiyaçlarınızdan bildiklerimizi doğrudan, bilemediklerimizi öğrenci topluluk ve kulüpleri üzerinden gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bir tarafta ayni ve nakdi yardımlar, bir diğer taraftan da Öğrenci Konseyi Başkanının bize önerip teklif ettiği, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Karakaş ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığının bize ilettiği konular hep gündemimizde oldu. Önce çalışma alanları istendi ve biz de bu konuda çalışma yaparak bu kapalı alanları oluşturup sizin hizmetinize soktuk” dedi. AKÜ’de öğrenciler için yapılan çalışmaların hızla devam ettiğini ifade eden Solak, “İhtiyaçlarınızı hızla tamamlıyoruz. Önümüzdeki süreçte yarı olimpik yüzme havuzunu da bitireceğiz. Dolayısıyla eğitim, öğretim, uygulama, araştırmanın yanına spor ve müzik gibi çalışmalarınızda da ihtiyacınızı giderecek konularda çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından ise öğrenci kulüp ve toplulukların akademik danışmanları, başkanları ve üyeleri tarafından sorulan sorular cevaplanırken, kulüp ve toplulukların eksiklikleri Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Hüdai Koçyiğit tarafından giderilmek üzere not alındı.