Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel BaşkanI Kemal Kılıçdaroğlu ile "söke söke" ve "fitil fitil" tartışması..


CHP Genel BaşkanI Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında "söke söke" tartışmasına katıldı. Erdoğan'a "Sen egemen güçlerin tutsağısın" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

"Kanal İstanbul projesi... Bu işe giren müteahhit kendisini unutsun. Bu işi kredi veren bankalar unutsun kendisini. Bunun altına imza atan bürükratın burnundan fitil fitil getireceğim. Tank Palet Fabrikası'nı söke söke Katar'dan alacağım. Söke söke Süleyman Şah türbesini geri getireceğim. Hariri ailesinden Türk Telekom'un parasını söke söke alacağım."

ADALETİ GETİRECEĞİM

Erdoğan'In AK Partili belediye başkanlarına yaptığı  “İhaleleri canlı yayınlayın” çağrısını hatırlatan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: 

"Belediyelere “İhaleleri canlı yayınlayın” diyor. Kendisi küpü doldurdu ya… Günaydın beyefendi! İktidar olduğumuzda; bu memlekete gerçek anlamda adaleti getireceğim. Kul hakkı yiyenin burnundan fitil fitil getirmezsem bana da Kılıçdaroğlu demesinler! Türkiye’yi kirlilikten arındıracağız."

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan muhalefetin ve çevrecilerin ve bilim insanların tepki gösterdiği Kanal İstanbul projesinin ilk köprüsü için yapılan törende Kılıçdaroğlu'nun "İktidara geldiğimizde projeye yatırım yapan şirketlere ve kredi veren bankalara ödeme yapmayacağız" ifadelerine şu tepkiyi vermişti: 

"Devlette devamlılık esastır. Yatırımcıları tehdit ediyorlar. “Geldiğimizde bilesiniz ki ödeme yapmayacağız, elinizden alacağız” diyorlar. Bankaları, projeye ilgi duyan ülkeleri tehdit ediyorlar. Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla alırlar. Bunları da öğren. Bunları bilmeden de bir yere varamazsın. Biz ülkemize eser kazandırma mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz."