2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) Sonuçları Açıklandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 2021 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) sonuçları 02.08.2021 tarihinde ilan edildi. Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) TR33 Bölgesi adına sunduğu 16 projenin 13’üne destek almaya hak kazanarak üst üste 3 yıl en başarılı kalkınma ajansı oldu.

Zafer Kalkınma Ajansından, konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

""
ZAFER tarafından sunulan projeler kapsamında Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden toplam 13 adet proje desteklenirken 166 milyon TL olan 2021 SOGEP bütçesinin %9,7’sine karşılık gelen 16.070.000 TL tutarında hibe desteği almaya hak kazanıldı.

Projelere ilişkin bilgi ve istatistikler aşağıda yer almakta olup TR33 Bölgesi’nde yaklaşık 27 milyon TL büyüklüğünde yatırım yapılması öngörülmektedir. Bununla birlikte, kamu, özel sektör ve STK temsilcilerinden 188 kurum ve kuruluşun iş birliğinde yürütülecek projeler kapsamında 149 eğitim faaliyeti gerçekleştirilerek toplam 11.434 saat istihdama yönelik eğitimler verilmesi, 413 kişinin istihdam ya da kendi işini kurma suretiyle iş gücüne katılım sağlaması ve 18 adet atıl kamu binasının ekonomiye kazandırılması sağlanacaktır.

Projelerin onay noktasında nihai karar mercii olan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a ve süreç boyunca proje geliştirme çalışmaları için desteğini esirgemeyen Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğümüze şükranlarımızı arz ederiz. Ayrıca proje geliştirme konusundaki gayretleri ve özverili çalışmalarından dolayı paydaşlarımıza da teşekkür ederiz.