İYİ Parti, Afyonkarahisar Sandıklı May Termal Otel'de Pazar güne kadar sürecek kampa giriyor.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

İYİ Parti Afyonkarahisar'da 3 günlük kampa giriyor. Parti Sözcüsü Çıray, kampın ana hedefinin kamuoyundaki partinin çizgisi tartışmalarına son vermek olduğunu söyledi.


İYİ Parti, Afyonkarahisar Sandıklı May Termal Otel'de Pazar güne kadar sürecek kampa giriyor.

Bugün öğlen saatlerinde otele giriş yapacak olan partililer, yapılacak çalıştaya dair bilgilendirilecek. Yarın sabah 09.30'da başlayacak olan ilk oturum 11.00'de sona erecek. Toplam 3 oturum yapılacak olan programda oturumların ardından konuk konuşmacılar söz alacak.

Pazar günü de saat 09.30'da başlayacak programda 3 etap halinde sunum ve değerlendirmeler yer alacak. Saat 14.30-15.00 arası ise çalıştayın özet sunumu yapılacak. Programda son sözü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener alacak. Akşener saat 15.00'da kapanış konuşması ve genel değerlendirme ile kampı sonlandıracak.

Bu arada, kampın ana hedefi belirlendi. Buna göre öncelikle özellikle kamuoyunda yapılan partinin çizgisi tartışmalarına son verilecek. Partinin çizgisi netleştirilecek. Ayrıca yoğun seçim sürecinin ardından parti yönetimi, Genel İdare Kurulu, il teşkilatları ve yine milletvekillerinin kaynaştırılması sağlanacak.

Yoğun bir seçim süreci atlattıklarını söyleyen İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti sözcüsü Aytun Çıray kampa ilişkin olarak, "Bu seçim sürecini tüm detaylarıyla masaya yatıracağız. Bu seçim sürecinde neler yaptık, bundan sonra neler yapabiliriz konularında birlikte ortak bir fikir üretip, ortak bir akıl oluşturacağız. Bu kampın önemli yönlerinden bir tanesi bu olacak. Ayrıca İl Teşkilatlarımız, Genel İdare Kurulu üyelerimiz, Milletvekillerimiz hep birlikte kaynaşma ortamı sağlayacağız" dedi.

Kuruluş aşamasında ve sonrasında kamuoyunda İYİ Parti'ye ilişkin olarak tartışmaların yaşandığını ifade eden Çıray, şunları kaydetti: "İYİ Parti kendi içinde tartışma ortamı yaratmamasına rağmen, kamuoyunda partinin çizgisine ilişkin olarak bir takım tartışmalar yapılıyor. Partinin merkez sağ da mı, yoksa daha sağda bir parti olup olmadığı tartışmaları yapılıyor. Bu tartışmaya son verilecek. Partinin çizgisini kendi aramızda gerçekleştireceğimiz fikir alış verişleriyle netleştireceğiz. Böylelikle tartışmalara son vereceğiz. Bunu yaparken de yine ortak bir fikir çerçevesinde buluşacağız, ortak akıl üreteceğiz. Bu kapsamda teşkilatlarımız, parti yönetimimiz ve milletvekillerinin katılımıyla verimli bir toplantı gerçekleştireceğiz."

Kamp programı ile ilgili detaylar şöyle:

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da kampta "siyaset yol haritasının çizileceğini" belirtti. Türkkan, "İYİ Parti'de olağanüstü kurultay için imza toplandığına yönelik" söylemlerin "şehir efsanesi" olduğunu da vurguladı.


Kaynak Yeniçağ: İYİ Parti yol haritasını belirliyor