rnrnŞIRNAK'TAKİ OLAYIN ARDINDANrnrnTürkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Şırnak'ta 35 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından CHP ve ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

ŞIRNAK’TAKİ OLAYIN ARDINDAN Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, Şırnak’ta 35 kişinin hayatını kaybettiği olayın ardından CHP ve MHP genel başkanlarının yaptığı açıklamalara tepki göstererek, Başbakan Erdoğan’ın açıklamasını ise cesurca bulduğunu söyledi. Kumartaşlı, “Bu emri veren komutanlarımızın, o bombaları atan uçaklardaki pilot komutanlarımızın ellerinden tek tek öpüyorum” dedi.
Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Kumartaşlı, Şırnak Uludure’de yaşanan olayla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Aynı zamanda 2011 yılına yönelik genel bir değerlendirme yapmak için dernek binasında basının karşısına geçen Kumartaşlı, 35 kişinin öldürülmesinin ardından gazetelerde yer alan haberleri eleştirdi. ‘Devlet vatandaşını bombaladı’ gibi haberlerin yapılmasının şehit ailelerini ve gazileri son derece üzdüğünü aktaran Kumartaşlı, “Bizler oradaki 35 ölünün
sivil, masum halk olduğuna inanmıyoruz. Veya devlet yetkililerinin oradakiler sigara, mazot kaçakçısıydı şeklinde açıklama yapmalarını da etik bulmuyoruz. Sonuçta kaçakçılıkta bir suç eylemidir. Bunu şirinmiş, güzelmiş gibi göstermek de ayrıca bir ayıptır” dedi.
Kaçakçılık yapan kişilerin 3-5 kişilik gruplar halinde ve malum eşya taşıyıcı hayvanlarla sınır bölgesinden giriş yaptıklarını anlatan Kumartaşlı, “Dünkü vuku bulan olayda 35 kişi bulunmaktadır. Bu 35 kişinin bizlerce terörist olma ihtimali yüksektir. Daha önce aynı bölgeden geçerek bazı olaylarımız olmuştu” diye konuştu.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK), komutanların bu olayı doğru yaptığına inandığını belirten Kumartaşlı, “Bu emri veren komutanlarımızın, o bombaları atan uçaklardaki pilot komutanlarımızın ellerinden tek tek öpüyorum” dedi. Daha önceki yıllarda Gediktepe ve Hantepe olaylarında onlarca şehidin verildiğini hatırlatan Kumartaşlı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Halkımız, siyasi yetkililer, ‘Asker ne iş yapıyor? Askerin Heronları ne iş yapıyor? Bu kadar şehit neden oluyor? Biz teröristlerle neden mücadele edemiyoruz?’ gibi TSK’yı rencide edici, küçük düşürücü bazı açıklamalarda bulundular. Bu olay yapıldıktan sonra herkes içinden ‘İyi oldu’ diyor. Ama bunu dillendiremiyorlar. Siyasi parti liderleri dahi oy için bunu dillendiremiyor.”
CHP ve MHP genel başkanlarının olayın ardından yaptıkları açıklamaları eleştiren Kumartaşlı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasını ise cesurca bulduğunu söyleyerek, “CHP Genel Başkanı bir açıklama yapıyor ve ‘Bu iş hatalarıdır, asker hatalıdır’ diyor. MHP liderinin ise ne dediği belli değil. Bir tek bugün Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bir açıklama bizleri mutlu etti. Yüreğini koydu ve net bir şekilde olaya açıklık getirdi. Biz diğer siyasi liderlerden de aynı bir açıklama yapmasını
beklerdik. Anlıyoruz ki bu olaya karşı yüreksizce, oy için siyasi bir yaklaşım gösterilmektedir. Şehit aileleri ve gaziler olarak TSK’nın yaptığı olayı olumlu ve doğru buluyoruz. TSK’nın uçakları, Heronları, görüntü aldığı zaman uçak pilotları gidip de orada kimlik kontrolü mü yapacaktı? Oradakiler muhtemelen bir şekilde uyarılmıştır diye düşünüyoruz. Basından takip ettiğimiz bir sürü çirkin haberler çıkmıştır, bunları da kınıyoruz” dedi.