Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Emin Birliktir'in oğlu Ahmet Birliktir, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, Adana kebap ürününde domuz etli çıktığı iddia edilen firmayla ilgili bilgiler verdi.



AHMET BİRLİKTİR ŞUNLARI YAZDI:






"Bu yazıyı yazmazsam vicdan azabı çekerdim. 2 gündür her türlü sosyal mecrada Afyondaki 2 firmada çıkan domuz etinden bahsediliyor, hakaretler ediliyor ağır sözler söyleniyor. Bu 2 firmadan biri olan Kebapçı Mehmet Usta ile ilgili söylemek istediğim şeyler var.



Bu işletmenin sahibi 2004 yılında Afyona öğrenci olarak gelen, o günden bu güne kadar hiç irtibat koparmadığım, memleketi mersine gittiğinde bile ailecek görüştüğüm ve yine 2015 yılında Afyona gelip yerleşen 4 sene birlikte çalıştığım ve Kebapçı Mehmet Usta işletmesini açarken hep yanında olduğum Ömer Yücesoy kardeşimdir. Varını yoğunu bu işe yatırarak ve üstüne borçlanarak haziran 2019 da işyerini açtı. İlk açılışta bir kasaptan tek seferlik tüm kuzu aldı ve sonrasında bir vesile tanıştığı afyonun eski kasaplarından birinden tüm et ve yağ ürünlerini almaya başladı.



Ben şahidim, bu iş yeriyle alışverişe başladıktan sonra bu kötü olay olana kadar yani temmuz 2019 a kadar başka hiçbir yerden et ve yağ almadı. Hatta dükkanına dana eti bile sokmadı sadece ve sadece kuzu eti aldı. Bu kadar hassas davrandı. Ama o kasap günün birinde ömer kardeşime NORMAL SATIŞ FİYATINDAN, KESİNLİKLE UCUZ DEĞİL kuyruk yağı verdi.



Bu alışverişten 1 gün sonra tarım il müdürlüğünden yetkililer gelip sadece adana kebaptan numune aldılar, diğer kebap çeşitlerinin hiçbirinden numune almadılar. Alınan numune sonucunda domuz ürünü olduğu tespit edildi. Akabinde hemen tarım il müdürlüğüne alınan ürünlerin faturaları gönderildi ve o gün bu kalleş kasaptan alışveriş kesildi. Kasaba durum anlatıldı ve beklenen cevap geldi" Bende yanlış olmaz " Sonraki süreçte yasal süreç başlatıldı fakat netice alınmadı.



Kasapa kimse laf demezken olan bizim Ömere oldu ve dün ifşa edildi. Bunun üzerine Ömer işyerini kapatma kararı aldı ve ekmek teknesinden oldu. Ben dostuma kefilim, trilyon verseniz ona bu işi kasıtlı yaptıramazsınız. Allahtan korkar bu büyük vebale girmez. Bunu ömeri tanıyan herkes bilir. Ömer bu olaya "imtihandır" dedi sineye çekti hesabı ahirette görülür dedi ama onu dükkanından eden o kalleş kasap hala işinin başında. Durum budur bir dost olarak anlatmak istedim. Herkese selamlar hayırlı akşamlar"