Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

"Sınav sonuçları neden açıklanmıyor?"

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda görev yapan personelin bir yıldan bu yana görevde yükselme sınav sonuçlarının açıklanmasını beklediğini söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Başkanlığı'na Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi.

SINAV BİR YIL ÖNCE YAPILDI..!

Bakanlık tarafından 13 Ocak 2018 tarihinde görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı yapıldığını hatırlatan Milletvekili Köksal, "Bakanlık tarafından merkez, taşra ve döner sermaye kadrolarında görev yapan personelin hizmet gerekleri, liyakat ve kariyer ilkeleri ile kıdem ve sınav sonuçları esas alınmak suretiyle görevde yükselme ve unvan değişikliğine ilişkin öğrenim, sınıf ve kadro durumları gözetilerek görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı 13 Ocak 2018 tarihinde yapılmıştır." dedi.

MEMURLAR AYLARDIR NİÇİN OYALANIYOR?

Köksal önergesinde Bakan Selçuk'a şu soruları yöneltti:

"İlan edilen unvanların il ve derece dağılımı, atama yapılacak kadroların sınıfı, unvanı, derecesi ve sayısı ne kadardır? Sınava giren personel sayısı ne kadardır? Bir (1) yıldan uzun süre geçtiği halde, bu sınavın sonucunu bekleyen personel için Bakanlığınız niçin sonuçları açıklamıyor? Aylardır memurlar niçin oyalanıyor? Sınav sonuçlarını ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz?"