Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesinin yöresel ürünleri, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası'nda tanıtıldı.





Sinanpaşa’nın yöresel ürünleri, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası'nda tanıtılıyor. Burada açılan Sinanpaşa Belediyesi Standı, katılımcılardan büyük ilgi gördü. Ankara'da gerçekleştirilen Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası, ATO Congresium'da yapıldı.





Türkiye'nin yanı sıra, Bosna-Hersek, KKTC, Makedonya, Sırbistan, Endonezya, Nijer, Ürdün, Cibuti, Filistin, Afganistan, Irak, Kenya, Somali, Moldova, Özbekistan, Kırgızistan, Arnavutluk ve Norveç yerel yönetimlerinden temsilcilerin katıldığı şurada, Afyonkarahisar’ın ve Sinanpaşa İlçesinin yöresel ürünleri Sinanpaşa Belediyesi tarafından tanıtıldı.



Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman tarafından kurulan stantta Afyonkarahisar ve Sinanpaşa bölgesine özgü el sanatlarından, patatesli ev ekmeğine, mercimekli bükmeden, kaymağına ve haşhaşına kadar birçok ürün ziyaretçilere ikram edildi. Öte yandan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası'nda Sandıklı Belediyesi tarafından kurulan kaplıca stantları da büyük ilgi gördü.



Şuranın en çok ilgi çeken stantlarından biri olan Sinanpaşa Belediyesine ait stantta ayrıca belediye görevlilerince katılımcılara Afyonkarahisar ve Sinanpaşa bölgesi hakkında bilgiler verilerek bölgeyi tanıtım çeşitli afiş, broşürler dağıtıldı. Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman’da misafirler ile tek tek ilgilenerek Afyonkarahisar hakkında bilgiler verdi.



Konu ile ilgili açıklama yapan Sinanpaşa Belediye Başkanı Erdal Karaman, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimlerde Kadın Şurası'nda Sinanpaşa Belediyesi olarak stant açarak Afyonkarahisar’ı ve Sinanpaşa’yı en iyi şekilde temsil ettiklerini söyleyerek, “İlçemizin tanıtıma katkı sağladık” dedi.



Başkan Karaman, Şuranın açılışından itibaren kendilerine büyük destek veren AK Parti Sinanpaşa İl Genel Meclis Üyesi Fadime Güneş Sezen’e, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’e, Sultandağı Belediye Başkanı Mehmet Aldırmaz’a, Taşoluk Belediye Başkanı Hüseyin Çalış’a, Akören Belediye Başkanı Hacı Candan’a ve Sinanpaşa Belediye personeline teşekkür etti.