Geçen sezonun başlamasına bir hafta önce kurulan Afyon Belediye'nin ligden düşeceğini düşünüyorduk ama alt sıralarda zaman harcamadıkları gibi Fenerbahçe ve Anadolu Efes gibi rakipleri ile dahi son topa kadar oynama başarısı göstermişlerdi.

HDI Afyon Belediyesi be sezon da açık ara ligin en düşük maliyetli takımı... Buna karşılık gün itibariyle ligin beşincisi... Ve işin ilginç tarafı bu durumun artık kimseye şaşırtıcı gelmemesi...

Kadro Kurma Yüksek Mühendisi Can Sevim, aile ortamı yaratan herkes, sadece oyunculukları değil, karakterleri de çok iyi araştırılarak bir araya getirilen oyuncular... Sonuçta da hepimizin beğeni ile izlediği bir takım... 

Bu sezon Afyon'u izlerken merak ettiğimiz bir konu da Sinan Sağlam'ın o gün kaç blok yapacağı... Blok istatistiğinde ilk iki sırayı aynı performansla iki Türk oyuncusu paylaşıyor... Beşiktaşlı Alperen Şengün ve Afyonlu 1.98'lik Sinan Sağlam... Son Ormanspor maçında Jamelle Hagins'e yaptığı olağanüstü bloktan sonra Sinan'ı daha iyi tanıyıp tanıtmamız gerektiğini düşündük ve aşağıdaki söyleşiyi gerçekleştirdik. İşte Sinan'dan pasajlar...

* Basketbola Darüşşafaka'da 8 yaşında başladım, hala da Darüşşafaka'nın oyuncusuyum. İlk başlarda basketboldan fazla hoşlanmayınca vazgeçip yüzmeye başladım, sonra bütün arkadaşlarımın basketbol oynadığını görünce ben de basketbola döndüm.

* Altyapılarda yaşım dolunca Amerika'ya Fordham Üniversitesi'ne gittim. Sezonun 10. maçını oynamışken virüse yakalandım... Mono virüsü. Çok ağır geçirdim. Bademciklerim şişti, karaciğerim büyüdü. 6 ay şınav bile çekemedim. Basketbol oynayamayınca bursumu kestiler, ben de geri geldim.

* Ahmet Çakı döneminde Darüşşafaka A Takımındaydım, süre alamayınca Yalova'ya kiralık gittim. Bir sonraki sene PETKİM'de son iki sezondur da yine kiralık olarak Afyon'dayım.

* Yalova'ya giderken kulübe haftanın 3 günü okul için izin vermelerini şart koşmuştum, onlar da anlayış gösterdi. Koç Üniversitesi İşletme Bölümü'ndeyim. Önceki iki dönem dondurmuştum ancak pandemi nedeniyle bu yıl eğitim online yapıldığı için devam edebiliyorum.

* Sıçrama yeteneğimi sanırım eski bir basketbolcu olan babamdan (Hakan Sağlam) almışım. Blok yapmak için özel bir çalışmam yok ama kendimi unutturup doğru zamanlama ile blok yapmaya çalışıyorum. Basketbolcu olmasam voleybolda da başarılı olabilirdim. Yazın plaj voleybolu oynamaktan çok zevk alıyorum.

* Afyon'da hiçbir yerde olmayacak ortamda, gerçek bir aile olarak yaşıyoruz.... Birlikte olmaktan büyük keyif duyuyor, antrenmana koşarak gidiyoruz. Cömert Küce başkandan çok bizim abimiz. Allah her oyuncuya Can sevim gibi bir koçla çalışmayı nasip etsin. Çok iyi bir koç, çok iyi insan, oyuncularla ilişkisi harika... Bağırıp çağırmadan takıma son derece hakim ve ona güvenimiz sonsuz.

* Hep oynayacağım yerde olmak istedim ve oynadım. Tabii ki hayallerim var. Altyapılarda resmi turnuvalarda giyemediğim milli formayı A Milli Takım'da giymek istiyorum. 
 
* Pako Cruz birlikte oynadığım en iyi oyuncu, egosu sıfır... Antrenmanda asistan koç gibi bizlere ne yapmamız gerektiğini anlatıyor.

* İlk başlarda galip gelirken "vay be..." diyorduk ama artık kazanacağımızı biliyoruz... Fener ve Efes galibiyetleri dışında hiçbir maçı kazanmamız sürpriz olmaz. Bu işin sırrı aile olmamız ve baskı altında kalmadan yüzde 100 motivasyonla oynamamız...

Necip Kapanlı / basketfaul.com