Gözden kaçırmayın

Düzen Getiren Çamaşır Makinesi DolaplarıDüzen Getiren Çamaşır Makinesi Dolapları




Simur Digital SEO hizmeti konusunda başarılı çalışmaları ile dikkat çekmekte olup gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde müşterilerine ait web sitelerinin arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almasında önemli bir rol oynamaktadır.
Search Engine Optimization kelimelerinin baş harflerinden oluşan SEO’nun Türkçe karşılığı arama motoru optimizasyonu’dur. SEO web sitelerinin SERP denilen organik arama sonuçlarında daha iyi sıralamalar elde etmesi için yapılan kapsamlı çalışmalardan oluşur. Simur Digital SEO hizmeti konusunda başarılı çalışmaları ile dikkat çekmekte olup gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde müşterilerine ait web sitelerinin arama motoru sonuçlarında üst sıralarda yer almasında önemli bir rol oynamaktadır.
Yapay Zekanın Arama Sonuçlarındaki Etkisi Artık Daha Fazla
Yapılan son güncellemelerle birlikte yapay zeka kullanıcıların Google aramalarında nasıl etkileşim kurduğunu öğrenerek sıralamalara etki etmektedir. Yapay zekanın ön planda olması kullanıcı deneyimini daha ön plana çıkaran bir durumdur. Google’ın geçtiğimiz yıllarda duyurduğu RankBrain algoritması artık sıralamalarda daha büyük bir etkiye sahiptir. Benzersiz bir öğrenme yeteneği olan RankBrain algoritması; tamamen kullanıcıyı izleyen, öğrenen ve uygulayan bir sistem olarak tanımlanabilir. Bu nedenle kandırılması ya da manipüle edilmesi mümkün değildir. Bu algoritmadan başarılı çıkmanın tek yolu kullanıcı deneyiminin en üst düzeyde tutulmasıdır. Bunun için tıklanma oranları, sayfada geçirilen süre, sayfa okunma oranları ve daha birçok faktör değerlendirilmeli ve gerekli optimizasyonlar uygulanmalıdır.
Tıklanma Oranı
Kullanıcıların Google’da arama yaptıklarında çıkan sonuçlar karşısında tıklama kararını nasıl verdiği değerlendirildiğinde; kullanıcıları karşılayan en önemli alanların Title ve Desciption alanları olduğu gerçeğiyle karşı karşıya kalınır. Bu noktada kullanılan sayfa başlığı ve açıklaması ön plana çıkar.
Sayfada Geçirilen Süre
Google uzun zamandır sayfada kalma süresini SEO sıralama faktörü olarak kullanmamasına karşın bu durum 2021 yılında değişti. RankBrain algoritması tarafından yakından izlenen bu duruma göre sayfada kalma süresini artırmanın yolu; kaliteli, eğlenceli, keyifli ve bağlayıcı içerikler oluşturmaktan geçer. Bunun nedeni kullanıcıların aradıkları bilgiye en hızlı, anlaşılır ve kolay şekilde ulaşmak istemesidir. Web sitelerinin yapması gereken kullanıcıların isteklerini analiz etmek ve istediklerine ulaşmalarını sağlamaktır. Bunun yanı sıra içeriklerin monotonluktan çıkarılması önemlidir. Çok fazla içeriğin olduğu internet ortamında tercih edilebilmek için videolarla ve görsellerle keyifli hale getirilmiş, başlıklarla bölümlendirilmiş, kullanıcılara keyif veren içerikler paylaşılmalıdır.
Sayfa Hızı
Sayfa hızı her zaman için SEO açısından önemli bir konu olmakla birlikte 2021 yılı itibarıyla çok daha ön plandadır. Kullanıcı deneyiminin ana maddelerinden biri olan sayfa hızının düşük olması durumunda sıralama kaybıyla karşılaşılması olasıdır. Bu nedenle Google PageSpeed aracı kullanılarak sayfa hızı kontrol edilmeli ve gerekli optimizasyon çalışmalarına başlanmalıdır.
Kümülatif Düzen Kayması
Kümülatif düzen kayması; sayfanın yüklenme aşamasındaki yükseklik değerlerinin değişmesine bağlı olarak oluşur. Kullanıcı sayfanın yüklenmesini beklemeksizin herhangi bir tıklanabilir öğeye tıklamayı tercih edebilir. Bu durumda sayfa yüklendiğinde kayma oluşacağından dolayı kullanıcının yanlış bir butona tıklaması söz konusu olur. Sayfadaki reklamlar ve görseller sayfada kaymaya neden olan etkenlerdir. Sayfa düzen kaymalarının engellenmesi için görsellere ve reklam alanlarına yükseklik değerleri girilmesi gerekir. Daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlanması için sayfaların CLS puanı Google PageSpeed üzerinden kontrol edilerek sayfaların CLS puanının 0.1’den az olması için gerekli çalışmalar yapılabilir.
Sesli Aramalar, Anahtar Kelime Trendlerini Değiştirebilir
Sesli arama kullanımı zaman ilerledikçe fazlalaşmakta olup Google Assistant, Siri gibi yenilikler sesli arama teknolojisinde büyük gelişmeler olmasının temel nedeni olarak kabul edilir. Sesli aramaların optimize edilmesi için anahtar kelimelerin planlanması çok önemli olup kelime analizi yapılırken günlük konuşma dili dikkate alınmalı, sesli aramalarda kulağa gelen en doğal kelimeler üzerinden içerikler şekillendirilmelidir.
Mobil Uyumluluğun Önemini Göz Ardı Etmeyin
Google 2019 yılında mobil öncelikli indekslemeyi işleme sokmuş ve web sitelerini adım adım bu sisteme dahil ederek indekslemeye başlamıştır. Bu Google’ın öncelikli olarak web sitesinin mobil versiyonunu kontrol ettiği ve bunun birincil versiyon olduğu düşüncesiyle indeksleme yaptığı anlamına gelir. Bu durumda sitenin mobil versiyonunda olmayıp mobil versiyonunda olan içerik indekslenmeyecek ya da geç indekslenecektir. Bu nedenle bazı aksiyonlar alınması gerekir. Sitenin masaüstü ve mobil versiyonlarının aynı içeriğe sahip olduğundan emin olunması gerekir. Ayrıca sitenin mobil uyumu konusunda daha dikkatli olunmalıdır. Web sitesi piyasada kullanımı yoğun olan iPad, iPad Pro, cep telefonları gibi cihazlar üzerinden sıklıkla test edilmelidir. Google Chrome tarayıcısının konsol uygulaması bu noktada önemli bir araçtır. Web sitesi açıkken F12 tuşuna basılarak DevTools’a erişilebilir. Açılan pencerenin sol üst kısmında bulunan cihaz seçimiyle sitenin hangi cihazda nasıl göründüğü incelenebilir.
Kaliteli ve Uzun İçerikler Üst Sıralarda Yer Buluyor
Google detaylı ve kolay tüketilebilir içeriklere öncelik vermekte olup 1000 kelimenin üzerindeki makaleler daha fazla backlink kazanır. Daha yüksek sıralama hedeflerine ulaşılması için daha uzun içerikler kullanılmalıdır. Ancak uzun içeriklerin kullanıcılara tükettirilmesi zor olduğundan içeriklerin eğlenceli bir hale getirilmesini, monoton ve düz bir formattan uzaklaştırılması gerekir.
Bunun için içeriklerde mutlaka 1 ana ve en az 3 alt başlık kullanılmalıdır. Metin içerikleri görsellerle desteklenmeli ve sayfa etkileşiminin artırılması için içerikler arasında kısa ve öz videolara yer verilmelidir.
Simur Digital’i ziyaret etmek için: https://simur.org/