Afyonkarahisar merkeze bağlı Erenler köyünde çıkan silah ve bıçaklı kavgada bir kişinin ölmesinin ardından olaya karıştığı tespit edilen 8 kişi gözaltına alındı. Bir alacağı için beraberindekilerle birlikte Afyonkarahisar merkeze bağlı Erenler köyüne giden Essasim Dönmez, çıkan tartışmanın ardından elindeki tüfekle etrafa rast gele ateş etmeye başladı. Üç kez silahını ateşleyen Essasim Dönmez, daha sonra M.D ile karşılaşarak tartışmaya başladı.
M.D’yi silahla vurmak istediği öne sürülen Essaim Dönmez, M.D’nin bıçak darbeleri ile yere yığıldı. Boynundan, karın boşluğu ve kalbine yakın yerden bıçaklanan Essaim Dönmez, olay yerinde hayatını kaybetti. Üniversite öğrencisi olduğu öğrenilen Ferhat B. ise bıçak darbeleri ile ağır yaralanarak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Olayın ardından bir çalışma başlatan Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, ‘kasten adam öldürme, kasten yaralama ve yağmaya teşebbüs’ olaylarından 7 kişiyi gözaltına aldı. Olayda kullanılan suç delillerini sakladığı iddia edilen Z.D ile birlikte emniyetteki sorgusu tamamlanan şahıslar Afyonkarahisar Adliyesi’ne çıkarıldı. Zanlıların adliyedeki sorgusu sürüyor.