TBL 19. Haftanın ilk karşılaşmasında, Afyon Belediyespor, deplasmanda Sigortam.net Bakırköy Basket'e 68-66 mağlup oldu.

 

Son haftalarda istikrarsız ve isteksiz oyunlarıyla dikkat çeken temsilcimiz yine 70'in altında kaldı ve rakibine boyun eğdi.

 

Son çeyrekte Bakırköy'ün 17 sayısının 10'unu kaydeden Onuralp Bitim maça damgasını vurdu.

 

Düşük tempoyla başlayan maçın ilk anlarında, sete sette bocalayan Afyon Belediyespor karşısında üst üste iki üçlük bulan Sigortam.net Bakırköy Basket, Berkan Durmaz'ın her iki pota altındaki etkin oyunuyla rakibine avantaj sağladı ve skoru 5. dakikada 8-0'a getirerek Afyon Belediyesi'ne erken bir mola aldırdı.

 

Mola sonrasında Afyon, geçiş hücumu sonrası Marcos Knight ile ilk sayılarını bulsa da ilk periyot boyunca boş şutları dahi sokamayan deplasman ekibi, Oğuzhan Sungur'dan art arda gelen üçlüklerle şut ritmini yakalayan Sigortam.net Bakırköy Basket karşısında ilk 10 dakikayı 21-8 geride tamamladı.

 

İkinci çeyrekle birlikte tempoyu arttıran Afyon Belediyespor, Ogün Sevinç ve Alper Özcan önderliğinde 7-2'lik bir seriyle periyoda başladı ve ikinci beşlerde rakibine üstünlük kuran Ege ekibi, hücumda topu iyi paylaşarak farkı 1 sayıya indirdi (30-29). Akabinde mola alan Bakırköy Basket, mola sonrasında topsuz koşuları iyi yaptı ve soyunma odasına 39-34 önde girmeyi başardı.

 

İkinci yarıya Afyon Belediyespor etkili başladı ve Cevher Özer ile art arda üçlükler bulan deplasman ekibi, 8:24'te gelen basketle maçta ilk kez öne geçti (40-42). Buna yanıt vermekte gecikmeyen Bakırköy Basket, Akın Kandemir'in öne çıktığı anlarda hücumda pas akışını iyi sağladı ve çembere de hızlı giderek 11-2'lik seriyle farkı 7 sayıya çıkardı (51-44). Ancak periyot sonunda Afyon çembere giderek daha iyi oynadı ve son 10 dakikaya 51-51'lik eşitlikle girildi.

 

Son çeyrekle birlikte Afyon üçlükleri yağmur gibi atmaya başladı. Maç boyu pek ortalarda görünmeyen Hadi Özdemir'in isabetleriyle ivmeyi kendi tarafına çeken Ege ekibi, 4:03'te Marcos Knight'tan gelen üç sayılık basketle farkı 9 sayıya kadar çıkardı. Fakat bu andan sonra Atkins ve Klassen ile bire birleri iyi kullanan ve rakibine 9-0'la karşılık veren Sigortam.net Bakırköy Basket; önce skoru eşitledi, ardından bitime 16 saniye kala Onuralp Bitim'den gelen serbest atışlarla öne geçti böylece son hücumu değerlendiremeyen Afyon Belediyesi karşısında maçtan 68-66'lık galibiyetle ayrıldı.

 

Son 7 maçta 6. galibiyetini alan Sigortam.net Bakırköy Basket'te Marek Klassen 17 sayı, 5 asistle maçın en skoreri olurken Manny Atkins 12 sayı, 11 ribaund ile double-double yaptı. 10'u son çeyrekte olmak üzere 12 sayı kaydeden Onuralp Bitim ise galibiyette kritik rol oynadı. 15 galibiyette kalan Afyon Belediyesi'nde ise Cevher Özer'in 16 sayı, 10 ribaundluk performansı mağlubiyeti önleyemedi.