Mevlana’nın Torunu Sultan Divani Hazretlerini Anma ve Şifalı Aşure günü etkinlikleri Mevlevi Türbe Camii’nde Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen aşure ikramıyla sona erdi. Vali Balkanlıoğlu’nun katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve böylesine önemli bir organizasyona destek olan 40 gönül dostuna teşekkürlerini sunduğunu belirtirken, Afyonkarahisar Belediyesi olarak 500 yıldan fazla olan bir geleneği devam ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını, aşure etkinliğinin UNESCO tarafından koruma altına alınacağını ifade etti. Çoban konuşmasının sonunda ; aslında biz bu geleneğe sadece ev sahipliği yapıyoruz, bu geleneği Afyonkarahisar halkı devam ettiriyor ve kıyamete kadar da bu gelenek devam edecek. Tekrar yenisinde sağlık ve mutluluk içerisinde buluşmak ümidiyle, bu etkinliğimiz ilimize, bölgemize, ülkemize hatta dünyaya hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Törende ayrıca aşure geleneğine katılmak üzere Emirdağ’ın Karacalar Köyü’nden ilimize gelen Derviş Şemsettin Kubat’ta bir konuşma yaptı. 560 yıllık bir geleneğin devam ettirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Derviş Şemsettin Kubat “Ne mutlu böyle bir geleneği yaşatanlara. Çünkü Peygamberlerimizden, Evliyalarımızdan, Erenlerden kalan bu aşure, bin bir derde şifadır. Bu büyük kubbenin altında birlik beraberlik içerisinde Allah, bayrağımızı indirmesin, ezanımızı dindirmesin, birlik beraberliğimizi bozmasın” dedi. Törenin ardından aşure dağıtımına geçildi.
Yapılan duaların ardından Vali İrfan Balkanlıoğlu ile Belediye Başkanı Burhanettin Çoban vatandaşlarımıza kendi elleriyle aşure dağıtmayı da ihmal etmedi. Belediye başkanı Burhanettin Çoban’ın evsahipliğinde yapılan törene Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yanısıra, AKÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.