Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelerde çarşamba gününden itibaren Afyonkarahisar soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.Yetkililer Bölgemize yarından itibaren Fırtına, Kuvvetli Sağanak Yağış, Soğuk Hava ve Kar Geleceğini bildiriyor.



Konuya ilişkin olarak Meteoroloji 5.bölge müdürlüğünden yapılan değerlendirme şöyle;



Bölgemiz Çarşamba gününden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. 5 Şubat Çarşamba günü; Bölgemizde (Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli) yağışların genellikle yağmur ve kuvvetli sağanak yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor.



6 Şubat Perşembe günü; Yağışların Afyonkarahisar’da kar, Uşakta karla karışık yağmur, yüksekten kar, Denizlide yağmur yüksekleri karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bölgemiz Cuma günü akşam saatlerinden itibaren Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Afyonkarahisar’da yağışların hafif kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Hafta ortasına kadar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenilen hava sıcaklıklarının önce Balkanlardan sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle birlikte bölgemiz (Afyonkarahisar, Uşak ve Denizli) genelinde hissedilir derecede (10-12 C derece) azalarak Önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normalleri altında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın, 5 Şubat Çarşamba günü güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde (70-100 Km/saat) eseceği, 6 Şubat Perşembe günü; ise kuzey ve kuzeybatı yönüne döneceği tahmin ediliyor. Kuvvetli fırtına nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri soba ve baca gazı zehirlenmeleri meydana gelebileceğinden vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye olunur. Yağışlı sistemin Pazar (09.02.2020) günü bölgemizi (Afyonicarabisar, Uşak ve Denizli) terk edeceği tahmin ediliyor.