AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen basın toplantısı düzenledi. “AK Parti olarak kimsenin parti rozetine bakmadan destek veriyoruz” diyen Sezen konuşmasında, “Partili partisiz Afyonkarahisar hepimizin şehri. Biz sorunlarımızı torunlarımıza bırakmamak üzere çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Gözden kaçırmayın

AkParti Adayından Gövde Gösterisi!AkParti Adayından Gövde Gösterisi!

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Sezen basın toplantısı düzenledi. “AK Parti olarak kimsenin parti rozetine bakmadan destek veriyoruz” diyen Sezen konuşmasında, “Partili partisiz Afyonkarahisar hepimizin şehri. Biz sorunlarımızı torunlarımıza bırakmamak üzere çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Sezen düzenlediği basın toplantısı ile gündemi değerlendirdi.  Toplantıya İl Teşkilat Başkanı Yakup Yılmaz, Tanıtım ve Medya Başkanı İbrahim Eroğlu, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Karahan, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ve Basın Yayın Derneği Başkanı  Sezer Küçükkurt ile birlikte çok sayıda gazeteci katıldı.

 

“Bazı ilçe başkanlıklarında görev değişimi olacak”

 

7. Olağan Kongre sürecinin başladığını kaydeden Sezen şöyle konuştu; “Döğer – Erkmen ve Işıklar Belde kongrelerimizi 28 Aralık ve 12 Ocak tarihleri arasında tamamladık.  Kadın ve Gençlik Kollarımız da kongrelerini başlattı. İlçe kongrelerimize de 22 Şubat’ta Bolvadin ilçemizle başlıyoruz, 22 Mart Pazar günü Bayat Kongremizle tamamlamış oluyoruz. Genel Merkezimizin bize tanıdığı süre 114 gündür. Bu da 22 Şubat – 26 Temmuz tarihleri arasını kapsıyor. İl Kongreleri ise 8 Ağustos – 29 Kasım tarihleri arasında yapılacak. 7. Olağan Büyük Kongremiz ile de süreci tamamlamış olacağız. Bazı ilçelerimizde değişiklik öngörüyoruz. Buralarda ilçe başkanlarımızın da sosyal medya hesaplarından duyurduğu üzere iş yoğunlukları ya da sağlık sorunları gerekçesi ile değişime gidiyoruz.”

 

Fatih Kayacan’ın AK Parti’ye geçişi

 

Bolvadin Bağımsız Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ın AK Parti’ye müracaat ettiğini söyleyen Sezen konuşmasında, “Başvurusunu aldık ve AK Parti Genel Merkezine gönderdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmeleri neticesinde grup toplantısında rozetimiz takıldı. Türkiye genelinde belediye başkanlarının AK Parti’ye geçiş süreci sürecek” ifadelerine yer verdi.

 

Birim başkanlıklarında değişim

 

Birim başkanlıklarında değişim olduğunu vurgulayan Sezen, “İl Teşkilat Başkanı olan Mustafa Ötken İl Dış İlişkiler Başkanı olurken, Ötken’in yerine İl Ar-Ge Başkanı olan Yakup Yılmaz Teşkilat Başkanı olarak atandı. İl Tanıtım Medya Başkanlığı görevine ise İl Dış İlişkiler Başkanı olan İbrahim Eroğlu görevlendirildi. Teşkilat Başkanı olan Yakup Yılmaz’dan boşalan İl Ar-Ge Başkanlığı görevine ise daha önce İl Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı olan Ali Akçasu atandı. İl Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı görevine ise İl Yönetim Kurulu üyesi olan Tahsin Aydın getirildi. Biz yönetimimizle Afyonkarahisar’a hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

“Gezi Parkı kararı tamamen beraat değildir”

 

Sezen Gezi Parkı olayları dolayısıyla süren davada bazı isimlere beraat verilmesine de tepki gösterdi. “Türkiye’yi her yönüyle yıpratıp, ekonomik olarak diz çöktürüp siyasi olarak zora sokmak isteyenlere verilen beraat kararı Türkiye’de herkesin büyük tepkisini çekti” diyen Sezen, “Ülkeyi kaosa sürüklemeyi ve iktidarı devirmeyi hedefleyen bu ihanet cezasız bırakılırsa yeni gezilerin önünün açılacağı aşikardır. Bu karar hainleri azdırır, yarın için emsal oluşturur. O zaman asiler “zaten biz haklıydık” diyerek sokaklara yeniden dökülüp ülkeyi yakıp yıkmak istemelerinin önünü açar. Ancak bu karar teknik olarak da kesin bir karar değildir. Bu arada tüm sanıkların beraatı söz konusu değildir. İddianame düzenlenip yargılanan sanıklar beraat etmiştir. Hukuken aranan ifadesi alınamayan soruşturması süren sanıklar var. Bu olayla ilgili tamamen beraat kararı verilmiş algısı yanlıştır” ifadelerine yer verdi.

 

Darbe girişimi iddiası

 

Türkiye'de yeni bir askeri darbe girişimi olabileceği yönündeki iddiaları da değerlendiren Sezen, FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmaları sürerken hainlerin 15 Temmuz’u unuttuklarını söyledi. Sezen, “Eğer ikinci bir darbe girişimi olursa sadece partili değil tüm vatansever milletimiz bu hainlere gerekli dersi verecektir. Kaldı ki bu aziz millet 15 Temmuz darbe girişiminde tek yürek oldu. Deprem yaşadık yine tek yürek oldu. Acımız oldu yine tek yürek olduk. Sevincimiz oldu tek yürek olduk. Allah’a şükür sağlam bir mayamız var. O kadar uğraştılar bir türlü bozamadılar” diye konuştu.

 

“Her türlü şer ittifakına rağmen ayakta durmak 83 milyonun şükür sebebidir”

 

Sezen konuşmasında, “Bir devlet daha gösterin ki aynı anda; İçeride on çeşit terör örgütü, dışarıda, Suriye, Irak, Libya, Somali, Akdeniz ve bilinen/bilinmeyen birçok cephede mücadele verirken, hem ABD, hem Rusya, hem de Avrupa'nın tüm hamlelerine karşı direnebilip ayakta kalabilsin. Eğer bugün içerisinde bulunulan ve hemen her şeyinden şımarıkça şikayetçi olunan bu ülkenin bin yıllık aklı ve devlet tecrübesi olmamış olsaydı, bugün Suriye, Irak ve Libya'da görülen manzaranın bin beteri bu topraklarda anbean yaşanıyor olacaktı. Bunca saldırıya, yalnızlaştırmaya ve bin bir türlü karşı ittifaka rağmen halâ ayakta kalabilen bir devlete sahip olmak, 83 milyonun tamamı için bir şükür sebebidir. Sözün özü, devletinizin değerini bilin ve unutmayın ki, bugün verilen tüm mücadele bugün için değil, çocuklarınızın torunlarınızın geleceği içindir” ifadelerine yer verdi.

 

“Cumhurbaşkanımız Sağlık Endüstri Bölgesine destek veriyor”

 

Sezen, “Dün Ankara'da olmamız hasebiyle Milli Savunma Bakanlığımızdan bir randevumuz vardı. Dün Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu öncülüğünde Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek ve milletvekillerimiz ile Milli Savunma Bakanlığında çok verimli bir toplantı gerçekleşti. Biz toplantıya ayrı bir programımız olması hasebiyle katılım sağlayamadık. Bizim seçim projelerimiz arasında olan Garnizon Komutanlığı’nın Millet Bahçesi olması ile ilgili görüşmemiz oldu. Milli Savunma Bakanımız Hulusi Paşa tekrar Genelkurmay Başkanlığına talimat verdi. 15 gün içerisinde inşallah güzel gelişmeler olacaktır. Yine Türk Silahlı Kuvvetleri Milli Savunma Bakanlığı'na tahsis edilen bir arazi var. Fizik tedavi merkezinin yapımı ile ilgili Savunma Bakanımız Hulusi Paşa yine onunla ilgili talimatlarını da verdi. O yatırım da bir an önce başlayacak. Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu, geçen hafta Cumhurbaşkanımız ile görüşmesinde Afyonkarahisar Sağlık Endüstri Bölgesi ile ilgili bizzat şahsi destek istemiş ve Cumhurbaşkanımız da bu desteğe olumlu yanıt vermiştir. Bununla ilgili kararname süreci inşallah kısa sürede tamamlanacak ve resmi gazetede yayınlanacaktır. Bu hafta Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’nun Afyonkarahisar ziyaretlerinde onun ilgili bir toplantı yapacak. Kamu-özel sektör iş birliği ile inşallah Afyonkarahisar'ın geleceğine güzel bir mühür yatırım olacaktır. Ben bu yatırımın vizyon projesi olacağını düşünüyorum. Sağlık Endüstri Bölgesi'ni ben bacasız bir fabrika olarak görüyorum. İnşallah Afyonkarahisar gelecek 10 yılda çok parlak bir dönem yaşayacaktır. Yine gastronomi şehri olmamız ile birlikte bu Sağlık Endüstri Bölgesi ve turizm alanlarında Afyonkarahisar Türkiye'nin değil dünyanın gözde şehirlerinden birisi olacaktır. Bunun için de biz canla başla gece gündüz demeden çalışıyoruz” dedi.

“Kimsenin parti rozetine bakmıyoruz”

 

Biz her zaman söylüyoruz seçimler bir gün, geçim her gündür. Gerek yerel seçimler, gerek genel seçimlerden sonra şehrimizin hamisi büyüğümüz, Sayın Bakanımız önderliğinde Afyonkarahisar ve ilçeleri ile birlikte belde ve köyleri için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Biz çalışmalarımızı yaparken hiç kimsenin parti rozetine bakmıyoruz. Çünkü Afyonkarahisar hepimizin. Biz sorunlarımızı torunlarımıza bırakmamak üzere inşallah çalışıyoruz. Afyonkarahisar geleceği için çocuklarımızın yarınları için Afyonkarahisar'ın Türkiye'de bir cazibe merkezi olması için ve ülkeye ekonomik olarak katkı sağlaması için çok güzel ciddi projelerimiz var ve sonuç almak noktasında da yine her gün yeni bir gelişme oluyor. Tabii merkezi hükümetimizin desteği olmadan bu işler yapılmaz. Yine Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek de gece gündüz demeden kendi projelerini bir bir hayata geçirmek için çalışıyor. Biz de teşkilat olarak hükümet olarak her türlü yanındayız.

 

“Köye dönüş projesi Türkiye’ye örnek olacaktır”

 

İl Genel Meclisi Başkanımız Burhanettin Çoban’ın da Afyonkarahisar'daki köy ve beldelerde hizmet üretmeye devam ettiğini vurgulayan Sezen, köye dönüş projesi olarak çok güzel bir projeleri olduğunu ifade etti. Sezen sözlerini, “Köylerde arsa üretimi için bir çalışma içerisindeler. Şimdilik 8-10 köyde bu çalışma başladı. Köylerimizde arsa üreterek orada ekonomik değeri oluşturup köylere geri dönüş sağlamayı amaçlayan bir proje. Türkiye'ye model olacak bir proje olacağını düşünüyorum. Afyonkarahisar'ın merkezinden köyüne kadar AK Parti hizmet üretmeye devam ediyor edecektir” ifadeleri ile noktaladı.

 

Sezen’in açıklamasının ardından soru cevap kısmına geçildi.