Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Osmanlı Türkçesi Topluluğu tarafından düzenlenen panelde Türk düşünce ve fikir dünyasının mütefekkirlerinden Seyyid Ahmed Arvasi anıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açış konuşmasını yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Erdinç Dündar, fakülte gençlerinin akademik çalışmalar yapmasının isabetli ve gerekli olduğunu vurgulayarak, genç panelistlere başarılar diledi. Tarih Bölümü Osmanlı Türkçesi Topluğu Başkanı Mine Yılmaz ise selamlama konuşmasında akademik çalışmaların önemine işaret ederek katılımcı ve dinleyiciler ile birlikte kendilerini yalnız bırakmayan, Fen Edebiyat Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerine teşekkür etti.





Açış konuşmalarının ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü doktora öğrencisi Hüseyin Tutumlu’nun başkanlığında panelin sunumu gerçekleştirildi. Tarih Bölümü öğrencisi Emine Çelik Fikir, Seyyid Ahmed Arvasi’nin hayatını aktararak akademik değerlendirmelerde bulundu. Tarih Bölümü öğrencisi Muhteber Kaya ise Seyyid Ahmed Arvasi’nin akademik eserlerinin bilimsel tahlilini gerçekleştirdi. Tarih Bölümü öğrencisi Hilal Memiş ise eserlerinde sanatın dayandığı temel kavramların önemine işaret etti. Tarih Bölümü öğrencisi Batuhan Aydos da Türk İslam çizgisinin şekillendirmesini ele aldı.

Seyyid Ahmed Arvasi’nin “Türk-İslam Ülküsü”, “Estetiğimiz ve Diyalektiğimiz”, “Kendini Arayan İnsan”, “İnsan ve Ötesi”, “Doğu Anadolu Gerçeği” ve “İlmihal ve Hasbihal” isimli kitapları başta olmak üzere hayatı ve eserlerine dair düzenlenen etkinlik, Felsefe Bölüm Başkanı Doç. Dr. İrfan Görkaş’ın katkılarıyla sona erdi.